Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Fontos tudnivalók

Figyelmeztetés

A fórumon durva beszéd és erotikus tartalom található!

És a sátán szolgái is itt söröznek!


A staff

Staff tagok (mesélők, fejlesztők) jelentkezését várjuk!
Akik az ezzel járó feladatokat és kötelességeket megbízhatóan tudják teljesíteni, keressenek fel minket Discord szerverünkön!


Elérhetőségeink


Ha esetleg te is hozzászeretnél járulni az oldal fejlődéséhez, itt megteheted.

Valamint inaktivitásodat előre jelezd az inaktivitásjelzőben.

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (16 fő) Csüt. Ápr. 24 2014, 19:20-kor volt itt.
Statistics
Összesen 10 regisztrált felhasználónk van.
Legújabb felhasználó: Vitaly

Jelenleg összesen 164 hozzászólás olvasható. in 93 subjects
Latest topics
» Külső leszálló
by Admin Vas. Május 07 2017, 23:01

» E₂-es ugrópont
by Admin Vas. Május 07 2017, 15:56

» Szállítási részleg
by Admin Vas. Május 07 2017, 15:55

» Ellenőrző-kapuk
by Admin Vas. Május 07 2017, 15:55

» Hangár és kifutópálya
by Admin Vas. Május 07 2017, 15:54

» D-E₂ Szervizjáratok
by Admin Vas. Május 07 2017, 15:53


Csoportosulások és szervezetek

Go down

Csoportosulások és szervezetek Empty Intergalactic Covert & Advanced Recon Unit Shadow-section (ICARUS)

Témanyitás  Admin on Vas. Ápr. 16 2017, 21:45

ICARUS
Intergalactic Covert & Advanced Recon Unit Shadow-section

Megalakulása

... a felhasználó elérte a maximálisan futtatható scriptek számát ...

Felépítése

... a felhasználó elérte a maximálisan futtatható scriptek számát ...

Katonai háttere

... a felhasználó elérte a maximálisan futtatható scriptek számát ...
avatar
Admin


http://mefrpg.hungarianforum.com https://discord.gg/uD9DcVM

Vissza az elejére Go down

Csoportosulások és szervezetek Empty Fellegvári Tanács

Témanyitás  Admin on Vas. Ápr. 16 2017, 21:59

Fellegvári Tanács

A Tanács a kormányzó testülete a Fellegvárnak. A lenyűgöző Fellegvár Toronyban székel és a legfelsőbb hatalmat jelenti a Fellegvári Űrben, ítéleteket hoz ha meg sértik a Tanács törvényeit, kormányok között közvetít, fenntartja a rendet és békét, gyakran használva saját titkos szolgálatát, a Fantomokat.
A Tanács egy végrehajtó testület, ahova minden olyan faj egy főt küld aki tag. Annak ellenére hogy hivatalosan nincs hatalma a fajok független kormányai felett, a Tanács döntéseinek nagy súlya van galaxis szerte. Egyetlen fajnak sincs akkora hatalma a Tanácsban hogy a többi felé kerekedjen és ezértis mindnek közös érdeke a kompromisszum és az együttműködés. Minden Tanács alkotó fajnak megvannak a saját meghatározó jegyei, amik a kormányzásban is megnyilvánulnak. Az aszárikat gyakran tekintik diplomatáknak és közvetítőknek, a szaláriánok információkat és értesüléseket gyűjtenek, míg a turiánok adják a katonai és békefenntartó erők gerincét.
Bármelyik faj aki követséget kapott a Fellegvárban, Együttműködő Tagja lesz a közösségnek a Fellegvári Konvent értelmében. Az Együttműködő Tagok a Tanács elé terjeszthetnek ügyeket, de a végső döntéshozatalra nincs befolyásuk.

Történelem

Megalakulás
A Tanács BCE (Before Common Era - Közös Kor Előtt) 500-ban alakult meg, kezdetben két faj alkotta, akik egymástól függetlenül fedezték fel a Fellegvárat, az aszárik és a szaláriánok. Az aszárik javasolták a Tanács megalakítását az űrállomáson, az akkor újonnan érkezett szaláriánoknak. A megalakulás ideje jelölte ki a Galaktikus Standard (GS) naptár kezdetét, az év pedig GS 0.
Az elkövetkező 500 évben a Tanács gyorsan terjeszkedett a Fellegváron kívülre is, sok új fajjal találkozva, akiket bevontak a galaktikus közösséget irányító testületbe. A volus voltak a legelső ismert faj amelyik követséget nyithatott a Fellegváron, BCE 200-ban történt a kapcsolat felvétel. A Tanács elismerésként adta a követséget a volusoknak, ezzel jutalmazva a Fellegvári Űrért tett szolgálataikat. Mint például az Egyesült Bank Törvény, ami a kreditet tette meg az általános fizetőeszközzé. Velük egyszerre érkeztek a batáriánok, elcorok, hanárok és kvariánok is a közösségbe.

Rachni Háborúk
A békés kapcsolatfelvétel kora hirtelen szakadt meg a Tanács számára, amikor is véletlen felfedezték a rachni-t körülbelül CE (Common Era - Közös Kor) 1-ben. Kaptárszerű közösségében élő, rovar külsejű rachni nem várt ellenséges módon reagált és elindította háborúját a Fellegvári fajok ellen. A tárgyalás a rachni királynőkkel nem volt lehetségese, mivel azok mélyen a fészkeik belsejében elérhetetlenek voltak. A háború fordulópontja volt mikor a szaláriánok felfedezték a kroganokat CE 80 körül, akik akkora már körülbelül 200 éve éltek a világuk, Tuchanka, poszt-apokaliptikus romjain. A kroganokat felemelték és szolgáló katonákká alakították a Tanács számára. A szívós kroganok sikerrel jártak ott ahol a Tanács elbukott. Mivel képesek voltak túlélni a rachni világok rendkívül kegyetlen környezetét, be tudtak hatolni a fészkekbe és meg tudták ölni a királynőket, egyiket a másik után. BC 300-ra a rachni-t kipusztultnak nyilvánították. Jutalomként a szolgálataik után a kroganok új bolygót kaptak otthonul a Tanácstól. Nem elhanyagolható következmény továbbá hogy ezután a Tanács megtiltotta a feltérképezetlen relék aktiválását.

Krogan Lázadások és a turiánok
Valahol 400 évvel a Rachni háborúk vége után a Tanács újra egy galaxis-szintű konfliktusba találta magát. A kroganok számban, a békének köszönhetően, gyors ütemben gyarapodtak majd elkezdték megszállni más fajok területeit. Végül mikor a Tanács arra utasította őket hogy vonuljanak vissza az aszári kolóniáról, Lusiaról, a kroganok megalázóan elutasították azt. Ekkor a Tanács utasította a frissen felállított Fantom osztagot hogy hajtson végre megelőző csapást a krogan infrastruktúra ellen és ezzel kezdetét vették a Krogan Lázadások.
Majd egy évszázadon át tartott ez a konfliktus, ami csak azután ért véget hogy a Tanács felfedezte a turiánokat, akik egyetértettek hogy a kroganok veszélyt jelentenek és hadat üzentek nekik. Ők vetették be a halálos, szaláriánok által kifejlesztett, Génfalót a kroganok ellen; ezzel kiiktatva a képességüket a gyors szaporodásra így nem tudták pótolni a veszteségeiket, a kroganok megtörtek. A Lázadásokat követően létrehozták a Fellegvári Konventet.
CE 900 óta a turiánok töltik be a kroganok után maradt űrt, mint katonák és békefenntartók a Fellegvári Űrben. Elismerésképpen a Lázadások alatt és után nyújtott segítségükért ők lettek a harmadik Tanács alkotó faj, az aszárik és szaláriánok mellett.

Terjeszkedés, konfliktus és az emberiség
A következő ezer viszonylagos békében telt a Tanács számára, csak kisebb konfliktusok szakították meg és a Geth Háború CE 1895-ben. Ennek a konfliktusnak a végeredményeként lettek a kvariánok elűzve szülőbolygójukról ami geth kezére került, olyan gépek amiket a kvariánok hoztak létre hogy szolgálják őket ám végül tudatra ébredtek és fellázadtak. Egy geth inváziótól tartva a Tanács megtagadta a segítséget a kvariánoktól és a követségüket is megszüntette a Fellegváron. Továbbá erősen korlátozta MI (Mesterséges Intelligencia) kutatását és fejlesztését.
A Tanács folytatta a galaxis felfedezését, új fajok megismerését váltakozó sikerrel. Az egyik diplomáciai kudarc a yahgok, űrhajózás előtti faj, felfedezése során történt CE 2125. A Fellegvár küldöttsége hamar megérkezett a yahg otthonvilágra, Parnackra, és gyors kapcsolat felvételre számítottak. Sajnálatosan a ragadozó yahgok félre értették a delegáció nem behódoló viselkedését, amit sértésnek vettek, és azonnal lemészárolták a küldötteket. Válaszul a Tanács megszakította kapcsolatokat és a Parnack-t tiltottnak nyilvánította a Fellegvári fajok számára. A Tanács kijelentette hogy a rendkívül agresszív yahgoknak kevés esélyük van hogy a galaxis közösségébe kerülhessenek.
CE 2157-ben a Tanács közbe lépett a 314-es Relé incidens során. Az emberek aktiválták a relét, amit a turiánok a galaktikus törvények megszegéseként értelmeztek és ez egy rövid konfliktushoz vezetett a két faj között, amire az emberek Kapcsolat Háborúként utalnak. Végül a Tanács közbe lépett, éppen mikor mindkét fél készen állt arra hogy kiszélesítse a harcokat, és felfedte magát és a galaxis közösségét az emberek előtt. Végül sikeresen elérte a Tanács hogy békét kössenek a felek és a turiánokat jelentős kártérítésre kötelezte. Az emberiségnek gyorsan nőtt a megítélése és végül CE 2165-ben követséget kaptak a Fellegváron.

Haderő és Hírszerzés

Fellegvári Flotta
A Tanács legfontosabb békefenntartó ereje a Fellegvári Flotta, ez ellenőrzi a Fellegvár által uralt űrt és védi a Fellegvárt magát is. A flottát magát főleg turián hajók alkotják és elég nagy ahhoz, hogy a legtöbb relénél helyőrségeket tartson fent, valamint mindeközben a Fellegvárat is hatásosan őrizze. A flotta zászlóshajója a Végső Menedék, egy aszári csatahajó, ami veszély estén a Tanács menekülő hajójaként is szolgál.

Lefegyverzést Előíró Misszió
A Lefegyverzést Előíró Misszió (LEM) a Krogan Lázadásokat lezáró fegyverszünet záradékaként lett létre hozva. Pildea Állomás szolgál központul, a LEM feladata hogy ellenőrizze a teljes Krogan Demilitarizált Zónát (Krogan DMZ). A LEM minden hajót naplóz amelyik áthalad a DMZ-n és megvan a joga hogy átszálljon és átkutassa azokat, bármikor és bármilyen ürüggyel. A tűzszünet előírásainak megfelelően a LEM felel azért hogy a kroganok ne jussanak űrhajókon használatos fegyverekhez. Ilyen fegyverek csempészésért halál a büntetés, amit azonnal végre hajtanak, űrbe dobással.
A LEM harcállomásokat állított fel Tuchanka körüli pályán az űrben és ők üzemeltetik a Leplet (Shroud), ami megakadályozza hogy Tuchanka hőmérséklete a lakhatatlan zónába emelkedjen. Továbbá a LEM tartja fent a karantén a Rothla törmelékmező körül és egy kisebb helyőrséget is állomásoztat a Ruami hélium-3 bánya védelmében.

Speciális Támogató Csoport
A szaláriánok gyakran segédkeznek információgyűjtésben a Tanácsban betöltött szerepükből is adódóan, a Speciális Támogató Csoport (STC)-nek köszönhetően. Az STC kisebb egységekből áll, amiket szalárián ügynökök alkotnak, feladatuk az eszkalálódó események megfigyelése vagy titkos akciók végrehajtása.

Fantomok
A Tanács elit osztaga, a Tanács hatalmával felruházva, a Fantomok kulcsszerepet játszanak a béke megőrzésében a Fellegvári űrben. Egyedül dolgoznak a Tanács utasítására vagy éppen a saját maguk kezdeményezéséből, azért hogy megőrizzék a galaxis stabilitását. Olyan helyzetekben mikor a Tanács hivatalosan nem tehet semmit, gyakran Fantomokat küldenek a helyzet megoldására. A Fantomok teljes mentességet élveznek minden törvény alól, egyedül a Tanácsnak felelnek. Ez okból kifolyólag is minden róluk szóló adat szigorúan bizalmas és titkos.

Adminisztráció

Bürokrácia

 • Osztályok: Pénzügy Minisztérium
 • Bizottságok: Járvány megelőzési bizottság, Lakható világok bizottsága, Őstechnológiák bizottsága,
 • Ügynökségek: Fellegvári Vészhelyzeti Szervek, Fellegvári Biztonsági Szolgálat, Fellegvári Utazás Tanácsadás

Galaktikus Standard Idő (GSI)

A Fellegvári Tanács által ellenőrzött űrben az ott élők közös standard időt használnak. Ez a rendszer különbözik a Földi Kiigazított Általánostól, ez számokban:

 • Egy GSI nap 20 órából áll
 • Minden GSI óra 100 percből
 • Minden GSI perc 100 másodpercből
 • Valamint egy GSI másodperc pontosan fele a földi másodpercnek

A Tanács jelenlegi tagjai


 • Az aszárikat Tevos képviseli a Tanácsban. Kiváló diplomata és kitűnően képes kompromisszumokat elérni, de sohasem hezitál hogy népe jólétét a szövetségeseik elé helyezze.
 • A szalárián kancellár Valern. A többi szalárihoz hasonlóan osztja „Nyerd meg a háborút, mielőtt elkezdődne” elvet, ellenben semmilyen tapasztalata nincs arról, hogy bánjon az ismeretlen helyzetekkel. Untatják és taszítják a „piszkos” bevetések, mert szerinte azok mindig csalódást keltőek, ellenben tőle sem áll távol, hogy másokat használjon fel politikai céljainak eléréséhez.
 • Sparatus a turiánokat képviseli. Mindig az első aki megkérdőjelezi az új ötleteket. Amikor kényszerítik hogy elismerje tévedett egy ügyben, elutasít minden ellene irányuló vádat és más „fontosabb” ügyeket vesz elő. Egy cselekvőtípusú politikus, hisz benne hogy a Tanács feladata és kötelességes hogy megtalálja a legjobb utat a népeinek szerencsétlenség idején.
avatar
Admin


http://mefrpg.hungarianforum.com https://discord.gg/uD9DcVM

Vissza az elejére Go down

Csoportosulások és szervezetek Empty Fellegvári Védelem (F-Véd)

Témanyitás  Admin on Vas. Ápr. 16 2017, 22:25

F-Véd
Fellegvári Védelem

Fellegvár Védelem avagy F-Véd szolgál rendfenntartó erőként a Fellegvárban. Ez egy önkéntes rendőri szolgálat, ami a Fellegvári Tanácsnak felel. A feje egy végrehajtó tiszt, aki gyakran közvetít az F-Véd és a Tanács között.

Felépítést

A testület jelenlegi feje egy turián, Venari Pallin. Az erős, közösségi szolgálatra való hajlandóságuk miatt a turiánok voltak az elsők akik javasolták egy rendőri erő létrehozását a Fellegváron, ez lehet a magyarázat is arra miért adják a turiánok az állomány több mint a felét. Az emberek alkotják a legnagyobb kisebbséget. Őket követik a szalariánok és az aszárik. A 200 000 rendőrrel rendelkező F-Véd felel a közrend fenntartásáért a sűrűn lakott Fellegvárban, továbbá a kalózkodás visszaszorításáért, vám felügyeletként, és az eltűntetek felkutatásáért és megmentéséért a Fellegvárban és a környező űrben.

Részlegek


 • Végrehajtó: Egyenruhás rendőrök akik Fellegvár szerte járőröznek kisebb konfliktusokat oldanak meg és vészhelyzetben ők reagálnak.
 • Nyomozó: Detektívek akik bizonyítékokat gyűjtenek és bűntényeket oldanak meg, a bűnösöket törvény elé állítva.
 • Vám: Vámtisztek akik ellenőrzik az utasokat és árut ami keresztül halad a Fellegváron. Továbbá lefoglalják a csempészett árukat és letartóztatják az azt szállítókat.
 • Hálózat: Technikusok, akik a kiberbűnözéssel foglalkoznak, úgy mint személyiséglopás, szerzői jog-sértés, hackelések, vírus támadások, illegális MI-k.
 • Gyors-reagálású Egység: Rendőrök, akik túsz szituációkat oldanak meg, bombákhoz mennek és őket értesítik a felfegyverzett bűnözők esetén. Emennyiben a Fellegvárat támadás éri ők alkotják az elsődleges belsővédelmet, lévén hogy hadsereg szintű felszereléssel rendelkeznek.
 • Járőrszolgálat: Ezek a hajók egyfajta partőrségként működnek, mentéseknél segédkeznek, kalózok elrettentése is a feladatuk, valamint az illegálisan szállított áruk lefoglalása. Nem védik a Fellegvárat flotta támadás estén, az a Fellegvári Flotta feladata.

Toborzás

Az F-Védhez csatlakozni megtisztelő lehetőség, a jelentkezőt valamelyik kancellárnak vagy egy, a Tanácsot alkotó nagykövetségnek kell javasolnia. A jelentkezők általában rendelkeznek már rendőri vagy katonai tapasztalattal a saját fajuk berkein belül, ám kiemelkedő képességekkel rendelkező újoncok is megfontolásra kerülnek. A legtöbb újonc a Prezídiumon került szolgálatban hogy megszokhassa a környezetet és a protokollt, csak később küldik őket a negyedekbe.

Kapcsolatok

Habár az F-Véd tisztelt szervezet a tanácson belül, ez fordítva is igaz, azonban az F-Véd és a Fantomok között gyakori a súrlódás. Ez abból adódik hogy az F-Védnél nem nézik jó szemmel a Fantomok törvény felettiségét, míg a Fantomokat rendkívül zavarja az F-Véd eljárásainak lassúsága és hogy akadályt jelentenek a nyomozásaik során.
avatar
Admin


http://mefrpg.hungarianforum.com https://discord.gg/uD9DcVM

Vissza az elejére Go down

Csoportosulások és szervezetek Empty Fellegvári Analitikai és Taktikai Osztag Megbízott (Fantom)

Témanyitás  Admin on Vas. Ápr. 16 2017, 22:35

Fantom
Fellegvári Analitikai és Taktikai Osztag Megbízott

A Fantomok (Fellegvári Analitikai és Taktikai Osztag, Megbízott) ügynökök, akiket a Tanács rendkívüli hatalommal ruházott fel, dönthetnek életről és halálról galaxis szerte. Egy elit csoportot alkotnak, akiket különböző fajokból származó egyénekből állítottak össze, legfontosabb céljuk a galaxis békéjének a megőrzése bármilyen áron. Habár minden törvény felett állnak és teljes diszkrécióval kezelik őket, csak úgy mint a módszereiket amikkel végrehajtják a feladatukat. Az egyén Fantom státuszát visszavonhatja a Tanács, amennyiben rendkívül nagyot hibázott a feladat közben. A Fantomok egyedül vagy kis csoportokban dolgoznak a feladat természetétől függően illetve az adott Fantom igénye szerint.

Történelem

A Fantom csoport CE szerint 693-ben lett megalapítva, nem sokkal a Krogan Lázadások előtt mikoris a Tanács kellemetlenül kényes helyzetbe került azt követően hogy a kroganok ellenőrizetlenül terjeszkedtek a Fellegvári űrben. A Fantomokat a legjobb szalárián STC (Speciális támogató Csoport) ügynökökből és aszári vadászokból válogatták ki, akiknek a feladatuk részben a megfigyelés volt, de ők alkották a Tanács első védelmi vonalát is. Végül mikor a kroganok fellázadtak a Fellegvárral szemben a Fantomok már készen álltak. A gerilla hadviselés elemeit lehetett felismerni a taktikájukban, úgy mint a komputer vírusok feltöltése és szabotázs akciók végre hajtása a kroganokkal szemben, hogy időt nyerjenek amíg a turiánok is csatlakoznak a harchoz. Évekig a tevékenységeiket a Tanács titokban tartotta, de a Lázadások lezárása után nyilvánosságra hozta a szerepüket a harcokban

Minden feljegyzés róluk szigorúan zárolt és csakis a Tanács engedélyével férhető hozzá bármelyik is. Nem tisztázott hány Fantom teljesít szolgálatot, a Szövetség hírszerzése úgy véli száznál biztosan nincsenek többen. Mindegy egyes Fantomot személyesen választ ki a Tanács, miután az illető bizonyította megbízhatóságát és kiemelkedő egyéni képességeit. Elméletben bármelyik fajból választhatnak Fantomot, de gyakorlatban a Tanácsot alkotó fajok adják őket. Egy Fantom kiválasztása gyakran emeli az adott faj megítélését is a Fellegvárban. Sok faj tagja a Fellegvárnak már évszázadok óta úgy, hogy még egyetlen Fantomot sem választottak a soraikból

Szervezet

A Fantomoknál nincs parancsnoki lánc, egyedül a Tanácsnak felelnek, ám néhány esetben a Tanács sem akarja tudni hogy miként sikerült végrehajtani az adott küldetést. A Fantomok úgy cselekedhetnek a feladat során, ahogy jónak látják, akár diplomataként, de akár nyers erővel is érvényt szerezhetnek, tekintve, hogy minden törvény felett állnak. Néhányan, mint Pallin (magas rangú F-Véd tiszt), potenciális veszélyforrásként tekintenek a Fantomokra mivel a törvények felett állnak, míg másokat kötnek azok.
Fantom jelöltek mögött általában hosszú évek katonai vagy törvény-végrehajtói tapasztalat áll, mielőtt akárcsak fontolóra is vennék. Az átvilágítás során ellenőrzik az egyén hátterét, pszichológia alkalmasságát és hosszú időt kell eltölteniük kiképzéssel, amit egy tapasztalt mentor vezet. A kemény és rideg kiképzés miatt a Fantomok gyakran nem szokványos módszereket alkalmaznak, mégis ritkán kerülnek a rossz oldalra. Azonban mikor ez megtörténik az egyetlen megoldás a Fantom státuszuk visszavonása és egy másik Fantom utána küldése, mivel igencsak kevesen lennének képesek végrehajtani ezt a feladatot.
avatar
Admin


http://mefrpg.hungarianforum.com https://discord.gg/uD9DcVM

Vissza az elejére Go down

Csoportosulások és szervezetek Empty Rendszerek Szövetsége

Témanyitás  Admin on Vas. Ápr. 16 2017, 22:42

Rendszerek Szövetsége

A Rendszerek Szövetsége az összes emberi kolónia képviselője a fellegvári űrben. A Föld legerősebb nemzeteivel a háta mögött a Szövetség lett az emberiség hadserege, felfedezője, és gazdasági nyílhegye is. Bár a Szövetség újnak számít a Tejútrendszer közösségében, mégis hamar nevet szerzett magának, és képviselőket az emberiségnek a fellegvári tanácsban. A Szövetségben parlamentáris kormányzás van, aminek székhelye az Arcturus állomás, ami egyben a Szövetség fővárosaként is funkcionál.

Története

2148-ban egy bányászkülönítmény a Marson az emberiség legnagyobb felfedezésére bukkant. A déli pólus Bermuda-háromszög jelenségének kutatása után a csapat rábukkant egy idegen kutatóállomás romjaira, ezzel felfedvén a vitathatatlan bizonyítékot: Létezik az idegen élet. Az emberiség nincs egyedül az univerzumban!

A felfedezés az emberi kultúra minden szegletére hatással volt, de sehol sem olyan mértékben, mint a vallásokra. Új egyházak jöttek léte, mint például az "Irányított Evolucionisták" akik a felfedezést hitük bizonyítékának tekintették, miszerint az emberi történelmet, és létezést az idők kezdete óta idegenek irányították, és ellenőrizték. Néhány másik vallás igyekezett megmagyarázni az idegenek létezését, mások megpróbálták beolvasztani egyházukba a történteket, megint mások pedig egyszerűen tagadták a Marson történt felfedezést.

A felfedezés azonban uralta a híreket, és a médiát, és kérdéseket vetett fel az emberi lét céljával, és az idegenek létezésével kapcsolatban is. Először is: Még mindig itt vannak? Míg a legtöbb vallást, és egyházat romba döntötte, a politikában sohasem tapasztalt egységet hozott létre. A nemzetek nem harcoltak többé egymással. Most már a "mi, vagy ők" kérdése állt fenn, és egy egyesített emberi szövetség kezdett kibontakozni. Egy évvel a felfedezés után a Föld tizennyolc legnagyobb nemzete kidolgozta, és megerősítette a Szövetségi Rendszert, ami egyesítette a politikai testületeket, és az emberiség területeit hívatott megvédeni. Rövidesen a a föld különböző országai egyesítették hadseregeiket, hogy létrehozzák a Rendszerek Szövetségének Hadseregét. Még ebben az évben a Szövetség felfedezte a Sol rendszer reléjét, amit kezdetben a Plútó holdjának hittek. A Charon relé átrepítette őket egy másik rendszerbe, és az emberiség rohamosan gyarapítani kezdte területeit a világűrben.

Az első kapcsolati háború

A Szövetség gyors terjeszkedésbe kezdett, tucatnyi új kolónia, és egy hatalmas flotta létrehozásával, noha nem volt még bizonyosságuk affelől, hogy más fajokkal veszik majd fel a kapcsolatot. Ezzel a nagyszabású terjeszkedési politikával a Szövetség aktiválta az összes relét, amit megtalált, hogy új erőforrásokra, és kolóniákra tegyen szert. Ennek ellenére a Szövetség még mindig nem tekinthető komoly politikai szervezetnek, inkább csak különböző nemzetek érdekeinek összefonódásának. Nyolc évvel később az emberiség kapcsolatba került egy másik fajjal, és minden megváltozott. Egy felderítőflotta ami három cirkálóból, és két szállítóhajóból állt megpróbált aktiválni egy újabb relét, aminek a túloldalán egy turián felderítő őrjáratba ütköztek. Az ismeretlen relék aktiválását anélkül, hogy tudnánk hová vezet, a Tanács törvénytelennek minősítette, persze ezt az emberek akkor még nem tudták. Csupán egyetlen hajó tért vissza a Shanxi kolóniára, mert ezt a turiánok később vették észre, és támadták meg. Míg a legtöbb kormány bizonytalan volt, miféle lépéseket kellene tenni ez ügyben, a Szövetség kezébe vette az irányítást, és megtámadta a turiánokat.

Az Első Kapcsolat Háború viszonylag rövid volt, a Fellegvári Tanács hamar közbelépett, és béketárgyalásokat kezdeményezett mindkét féllel. A Fellegvári Tanács, és egy nagyobb galaktikus közösség felfedezésével az emberiség is fellépett a csillagközi politika színpadára. A Szövetség viszonylagos népszerűségnek örvendett, ami hozzásegítette a szükséges politikai hatalomhoz, hogy megszilárdítsa a parlamentjét, és az emberiség egészének nevében szólalhasson fel.
avatar
Admin


http://mefrpg.hungarianforum.com https://discord.gg/uD9DcVM

Vissza az elejére Go down

Csoportosulások és szervezetek Empty Szövetségi Területi Hegemónia hivatal (SZTH)

Témanyitás  Admin on Vas. Ápr. 16 2017, 22:45

SZTH
Szövetségi Területi Hegemónia hivatal

... a felhasználó elérte a maximálisan futtatható scriptek számát ...
avatar
Admin


http://mefrpg.hungarianforum.com https://discord.gg/uD9DcVM

Vissza az elejére Go down

Csoportosulások és szervezetek Empty N7 különleges egység

Témanyitás  Admin on Vas. Ápr. 16 2017, 22:48

N7 különleges egység

Az N7 a Rendszerek Szövetségének különleges katonai egységének a neve. Az "N" jelöli a különleges egységet, a "7" pedig a legmagasabb szintű képzettséget. Olyan tengerészgyalogosok kapják, akik sikeresen végzik el a bolygóközi különleges erők képzését.

N7 kiképzés

A Bolygóközi Különleges Erők képzése a Rendszerek Szövetségének alapításában jött létre, célja pedig a harci és vezetői tapasztalatok tökélyre fejlesztése. A Bolygóközi Különleges Erők Akadémia, amit néha "N-sulinak" hívnak, vagy "a Villa" néven említik, az emberiség szinte minden hadseregéből toboroz tiszteket, akik aztán megerőltető kiképzésen vesznek részt Vila Militar-ban, ami Rio De Janeiro-ban található. Az újoncok általában több mint 20 órát edzenek egy nap, kisebb csapatokat vezetve ellenséges területen, minimális lehetőséggel az evésre, és alvásra. Azok, akik helytállnak megkapják a hivatalos N1 besorolást, és egy meghívást a későbbi kiképzésekre. Különböző megmérettetésekre kerül sor ezután az N2, és N6-os szintekig, amik közé beletartozik a zéró G harci kiképzés, ejtőernyős kiképzés szabadesésben, jetpack, és harci ugrások, elméleti kiképzés, nyelvtanulás és harctéri sebek ellátása emberi, és idegen biológiai szempontok szerint. A kiképzés legmagasabb szintje az "N6", ami már valódi harci helyzetekben zajlik a galaxis bármely pontján. Ha a jelentkezők túlélik, és sikeresen teljesítik ezeket, megkapják a legendás "N7" jelzést. Az N7 az egyetlen jelzés, amit ezek a tisztek a későbbiekben magukon viselnek.
Az "N" kiképzést elbukni nem nagy szégyen, mivel annyira extrém a kiképzés, hogy még az N1-et kiérdemlő tisztek is egyfajta előléptetésben és bajtársaik tiszteletében részesülnek.
avatar
Admin


http://mefrpg.hungarianforum.com https://discord.gg/uD9DcVM

Vissza az elejére Go down

Csoportosulások és szervezetek Empty Speciális Támogató Csoport (STC)

Témanyitás  Admin on Vas. Ápr. 16 2017, 22:54

STC
Speciális Támogató Csoport

... a felhasználó elérte a maximálisan futtatható scriptek számát ...
avatar
Admin


http://mefrpg.hungarianforum.com https://discord.gg/uD9DcVM

Vissza az elejére Go down

Csoportosulások és szervezetek Empty Kvarián Vándorflotta

Témanyitás  Admin on Vas. Ápr. 16 2017, 22:55

Kvarián Vándorflotta

Tartózkodási hely: Tejútrendszer / Vallhallan Küszöb / Raheel-Leyya

Más néven a Flottilla, egy hatalmas gyűjteménye a csillaghajóknak, ami a kvariánok otthonává vált, miután eredeti lakóhelyükről elüldözték őket a gethek. A Vándorflotta mintegy 50 000 hajóból áll, amelyen közel 17 millió kvarián él. A flotta pedig akkora, hogy akár napokat is igénybe vehet, míg minden hajó átlép egy használatba vett térközrelén. A flotta hajói pedig ugyanazok, mint amikkel 300 évvel ezelőtt el kellett menekülniük a gethek elől.
A kvariánok ritkán látnak szívesen idegen fajokat a Vándorflottában, mivel bármilyen incidens, ami a flottát veszélyezteti, az egész kvarián fajt veszélyezteti. A kvariánok ritkán hagyják el a flottát, kivételt képez ez alól a Zarándoklat, ami a kvariánok felnőtté válását jelenti, illetve néhány személyes küldetés, vagy éppen egy kvarián utolsó évei vagy napjai. De a legtöbben szinte mindig visszatérnek.
A Vándorflotta a legnagyobb iskolákat, munka- és lakóhelyeket magába foglaló hajókból álló flotta. Mégis, a kvariánok bizalmatlansága, illetve a róluk kialakult kép miatt, csak kevés idegen léphetett azok hajóinak fedélzetére.

Élet a Vándorflottán

A Flotta fel van osztva különböző klánokra, aminek tagjai néha több hajón vannak szétszóródva. Minden egyes hajót meghosszabbítottak idővel további lakórészeknek, amennyire a legénység képes volt rá. Idővel a kvariánok a túl kicsi, nem használható, vagy túlzottan sérült hajókat eladják, hogy minél több kreditre tegyenek szert új hajók beszerzésére és átalakítására. Köszönhetően a hajók magas értékének a Flotta számára, egy hajó ellopása megbocsáthatatlan bűn a kvariánok között.

A Vándorflotta fedélzetén nagyon szűkösen élnek a kvariánok. Míg az Idenna nevű cirkálón közel hétszáz kvarián él, egy hasonló méretű szövetségi cirkálón csak 80 fős legénység található. A hely prémiumnak számít a Vándorflottán élő kvariánok magas száma miatt. A kapitányok is folyton-folyvást növelik a területeket a legénységük számára, hogy ezzel növeljék tekintélyüket a kvarián társadalomban. Az életteret prioritásnak tartják, ezért a nagy raktárakat többnyire kisebb rekeszekké alakítják, ahol szobák, boltok és egyéb dolgok kapnak helyet. Ezeket különféle szövettel tarkítják a falakat, hogy egyedivé tegyék saját terüket, illetve ez a zajt is csökkenti.

A kvariánok gyakran végeznek önkéntes munkát a 3 Termesztőn, ami a kvarán Vándorflotta. Hatalmas hajók, amik hatalmas gömb alakú belesjükről ismeretesek, A Termesztők szolgáltatják a kvarián Vándorflotta ételének legnagyobb részét. Ha bármelyik ilyen hajó megsérülne, elromlana vagy megsemmisülne, milliók fognak éhezni a Flottában. Ezen okokból a hajók a flotta közepén helyezkednek el, és erősen védve vannak.

Mindennek, amit a kvariánok tesznek, segítenie kell a Vándorflotta fennmaradását. A Zarándoklat egy nagy része ennek, valamint kulturális elem, és segíti a gének változatosságának fenntartását. Emellett tökéletes, hogy a kvariánok megismerjék a galaxis többi társadalmát és kultúráját, és hogy így értékeljék a sajátjukat. A fiatal kvariánokat a Flottán kívüli életről való rengeteg lecke készíti fel, ajándékokat kapnak, amik segítik őket, valamint immunerősítőket és gyógynövényeket kapnak, mielőtt elindulnának.

A Zarándoklattól eltekintve a kvariánok többnyire egész életüket a Flottában töltik. Általában a kvariánok nem látják szívesen az idegeneket, mert az idegenek a fertőzés elfogadhatatlan kockázatát hozhatják magukkal, e tényezőknek köszönhetően a kvariánok általában elszigetelten élnek.

Egy új rendszerbe való megérkezéskor a Vándorflotta elkezdi nagyon gyorsan begyűjteni a fellelhető nyersanyagokat. A kolonizált rendszerekben az iparvállalatok gyakran “fű alatt” bérelnek fel olcsóbb és a feladatra specializálódott kvarián munkásokat a régiek helyett. Emiatt a Vándorflotta nem túl népszerű a legtöbb helyen. Néhány faj “ajándék” üzemanyaggal, élelmiszerrel vagy hajókkal halmozzák el a Vándorflottát, hogy távol tartsák őket a rendszerbe való belépéstől.

Politika és hadi rendőrség

Elméletben a kvarián hajókon statárium van érvényben, ami annyit tesz, hogy a kapitányé a végső döntés a vitás helyzetekben, ám a valóságban a kvarián Flotta inkább demokratikus. Minden hajón van egy civil Tanács, a kapitány többnyire az ő ítéletükhöz alkalmazkodik. A Tanács ítéletének megfelelő ok nélküli felülírását elfogadják, ám utána a kapitánynak le kell mondania tisztségéről.

Minden hajón van egy polgári kormány, a Konklávé. A Konklávé dönt a napról napra felvetülő “üzleti” kérdésekről: nyersanyagok begyűjtése, aktuális képzések a Flottillában, rendőrségi kérdések és sok más. Az esetleges ellenzék az ún. Kívülállók Koalíciójától származik. A Konklávét az Admiralitási Tábla ellenőrzi, öt kvarián, akik felül tudják bírálni a Konklávé döntéseit.

Az Admiralitás egy egyszeri döntéssel felülírhatja a Konklávé döntéseit, ám ezek után a teljes Admiralitási Táblát leváltják. Ez a szabály amiatt van bevezetve, hogy az Admiralitás csak a legszükségesebb helyzetekben írja felül a döntéseket, például mikor a Konklávé hibája veszélyeztetheti a kvarián faj túlélését. Ez a politika jó szolgálatot tett a kvariánoknak: az Admiralitás az elmúlt három évszázadban csak négyszer írta felül a Konklávé döntéseit.

A külpolitika merőben ellenkezik a békés belpolitikával, a kvariánok külpolitkája nagyon agresszív, mivel meg kell védeni a Flottilla hajóit, ha a kvarián faj fenn akar maradni. Ha egy azonosítatlan hajó repül feléjük, és nem azonosítja magát, a Flotta azonnal tüzet nyit. (Ez vonatkozik a Zarándoklatról visszatérőkre is, akik ennek elkerülése érdekében egy különleges mondattal azonosíthatják magukat.)

Szervezet

A Vándorflotta hajóezreit négy csoportba osztották fel, melyek mindegyikét az Admiralitási Tábla más-más személye irányítja, és mindegyik teljesen más feladatkörrel rendelkezik a Vándorflottán belül.

Járőr Flotta
A Járőr Flotta kezeli az irányítást, a belső biztonságot, és a hajóközi konfliktusokat, vagy éppen a Vándorflotta ellen elkövetett bűnöket. A Járőr Flotta főleg könnyűcirkálókból és vadászgépekből áll, és háború idején feladatuk a Nehéz Flotta védelmezése. Mindezt Shala'Raan vas Tonbay admirális irányítja.

Civil Flotta
A Civil Flotta foglalja magába az összes lakóhajót a Vándorflottán belül. A Civil Flottát Zaal'Koris vas Qwib Qwib admirális irányítja.

Nehéz Flotta
A Nehéz Flotta a fő katonai ereje a Vándorflottának, ami hosszan tartó küzdelmekre lett tervezve, beleértve a nehéz fregattokat és speciális vadászrepülő-századokat. A Nehéz Flottát Han'Gerrel vas Neema admirális irányítja.

Speciális Projektek
A Speciális Projektekhez tartozik a Vándorflotta valamennyi kutatóhajója, amelyek legtöbbje valamely technológiai áttöréssel foglalkozik a Flotta érdekében. A Speciális Projektek vezetője: Daro'Xen vas Moreh admirális.
avatar
Admin


http://mefrpg.hungarianforum.com https://discord.gg/uD9DcVM

Vissza az elejére Go down

Csoportosulások és szervezetek Empty Cerberus

Témanyitás  Admin on Vas. Ápr. 16 2017, 23:00

Cerberus

A Cerberus egy pro-humán félkatonai csoport, amit a titokzatos Illusive Man vezet. Központi ideájuk hogy az emberiségnek nagyobb szerep kell, hogy jusson a galaxisban, és hogy ehhez az Rendszerek Szövetsége túlságosan meg van kötve a törvények és a közvélemény által ezért érdemlegesen nem tud tenni semmit a többi Fellegvári fajjal szemben. A Cerberus teljesen magáévá tette elvet, hogy minden megengedett, ami az emberiség felemelkedését segíti elő, ideértve a terrorista és szabotázsok akciókat, valamint merényleteket – a szemünkben ez mind igazolható a céllal. A Cerberus ügynökei számára is nyilvánvaló hogy ezek kegyetlen módszerek, de hiszik, hogy a történelem őket igazolja majd. Mindezek ellenére mind a Rendszerek Szövetsége, mind a Fellegvári Tanács terrorista csoportnak nyilvánította a Cerberust és ennek megfelelően minden elfogott ügynököket bíróság elé állítják.

Történelem

Kezdetek
A Cerberus a Kapcsolat Háború zűrzavarából emelkedett ki, ez a konfliktus az emberiség és az első idegen faj között zajlott, akikkel találkoztak, a turiánokkal. Shanxi turián megszállása alatt három zsoldos, Jack Harper, Éva Coré és Ben Hislop szolgált a rendszervédő és a turiánoknak ellenálló, a Szövetség erőit vezető Williams tábornok alatt. Miután elfogtak egy turián tábornokot, a zsoldosok tudomást szereztek a tábornok tervéről, amiben egy ősi, idegen tárggyal a turiánokat egy legyőzhetetlen, szuperkatonákból álló fajjá alakította volna a saját vezetése alatt. A tábornok testvérének segítségével, Saren Arteriusszal, Harper képes volt meghiúsítani ezt a tervet, ám eközben mind Corét mind Hislopot elvesztette.

Növekedés
Mindeközben, ahogy egyre nagyobb lett a szervezet, vitathatatlan befolyással volt az emberiség fejlődésére, köszönhetően a szabotázsoknak, merényleteknek, médiamanipulációiknak és kémtevékenységeiknek. Akkor lett a szervezet közismert, mikor sikertelenül próbálták ellopni az antianyagot az SSV Geneva fedélzetéről 2165-ben. Az egyetlen túlélő az akcióból a Cerberust nevezte meg mint megbízóját, és ennek a nyilvánosságra kerülésének köszönhetően megugrott az önkéntes jelentkezők száma a szervezet felé. 2170-ben a Cerberus okozta az Eldfell-Ashland engergia-balesetet a Yandoa kolónia felett, és ezzel por formájú nulladik elemnek tette ki a lakosságot, további két hasonló baleset is történt az elkövetkező 4 hónapban, két másik kolónián.

Az ezt követő évben XVI. Klement pápát megölték, egy mérgező anyaggal bevont rózsafüzérrel, hogy a helyére XIV. Leó kerülhessen, aki erősen hitt a Cerberus emberiséget felfegyverző céljában.

Szervezet

A Cerberus pontos felépítése ismeretlen, mindössze annyit tudni, hogy ez a bizonyos Illusive Man a szervezet vezetője.
avatar
Admin


http://mefrpg.hungarianforum.com https://discord.gg/uD9DcVM

Vissza az elejére Go down

Csoportosulások és szervezetek Empty Kalózok

Témanyitás  Admin on Vas. Ápr. 16 2017, 23:01

Kalózok

A Kalózok számos világon tevékenykednek a törvénytelen Terminus Rendszeren belül. Néhányan a hajózási útvonalak fosztogatásából, vagy gyengén védett előőrsök elleni rajtaütésekből élnek. A kalózok gyakran érdekeltek a rabszolga kereskedelemben, fegyver csempészetben és bűncselekmények sok más fajtájában is.
Általában feltérképezetlen világokon húzzák meg magukat, gyakran elhagyott bázisokon vagy mélyen a föld alatt. Bár a kalózok természetüknél fogva függetlenek, mégis vannak vezérek, akik harcban bizonyított kegyetlenségükkel vagy bátorságukkal vívják ki az elismerést.
A Szövetség több, a kalózok elnyomására irányuló kampányt is folytat. A legagresszívebb a 2170-es években volt, miután kalózbandák batarián szponzorációval megtámadták Elíziumot a Skyllai Villámháború során.
A Theshacaról származó FF-vektorrögzítés segítségével a Szövetség kalóz bázisokat semmisített meg a Torfanon, ezzel üzenve a batariánoknak. Az utóbbi időben a Szövetség lehallgatóállomásokat telepített a Styx Théta csillaghalmazba, hogy figyelemmel kísérjék a kalóz aktivitást.

Taktika és felépítés

A kalózbandákban több faj képviselői is megtalálhatóak, úgymint emberek, szalariánok, turiánok és kroganok. Általánosságban elmondható hogy kevés közöttük a biotikus és a képzett vezetők mint például a krogan csatamesterek, ezeket a hiányosságokat számbeli fölényükkel pótolják.
A legtöbb kalóz jól van felszerelve, főleg karabélyokkal és sörétes puskákkal.
avatar
Admin


http://mefrpg.hungarianforum.com https://discord.gg/uD9DcVM

Vissza az elejére Go down

Csoportosulások és szervezetek Empty Zsoldoscsapatok

Témanyitás  Admin on Vas. Ápr. 16 2017, 23:04

Zsoldoscsapatok

Véres Falka

A véres falka a galaxis egyik legnagyobb és legrettegettebb zsoldos és kalózbandája, mely kizárólag a Terminus rendszerben tevékenykedik, igaz, ott igen kiterjedt kapcsolati rendszerrel bír.

A véres falka eredetileg a Terminus rendszerben megalakult szervezetlen vorcha banda volt, mely útonállóként fosztogatta Omega alsóbb körzeteiben az átutazókat. Akkor váltak igazán veszélyessé, mikor egy Ganar Wrang nevű krogan hadúr, több tucatnyi társával átvette az irányítást s felfegyverezve a szedett-vetett csürhét, ütőképes csoportosulássá tette, mely képes volt az Omegán kívül is lecsapni bárhol. Hajókat, űrállomásokat, sőt, holdakat támadtak meg, komoly hírnevet szerezve a Terminusban.

Wrang egy idő után komolyabb célokat kezdett dédelgetni a fosztogatásnál s új zsoldoscsapatával arra készült, hogy megfizessen a szalariánoknak és a turiánoknak a génfalóért. Hírnevének köszönhetően hamar talált komoly befektetői érdekeltségeket, akiknek kapóra jött a konfliktus. A véres falka innentől csakis főleg szalarián és turián kolóniákat támadott meg, iszonyú mészárlásokat végezve. A portyáknak azonban hamar vége szakadt a súlyos ellentámadásoknak köszönhetően, így Wrangnak le kellett mondani álmairól s visszatért a véres falka a kezdetekhez.

Kék Napok

A Kék Napok egy kiválóan szervezett zsoldos haderő, mely a legmodernebb technológiákkal dolgozik a megbízások teljesítésén. Ennek a kombinációnak köszönhetően váltak a galaxis legütőképesebb zsoldos szervezetévé, amely hadseregekkel is képes felvenni a versenyt. Kötelékében döntő többségben emberek, batariánok és turiánok szolgálnak.

Történelem

A kezdetek
A Kék Napokat az egykori szövetségi katonából lett zsoldos Zaeed Massani és a volt kalóz Vido Santiago alapították 2160 körül. Zaeed volt az operatív vezető, míg Vido a befektetőket szerezte a szervezet növeléséhez s inkább adminisztratív feladatokat látott el. Mivel mindkét vezető csakis azzal törődött, amihez a legjobban értett, így nem alakultak ki viták, s hamarosan nagy számban érkeztek a zsírosabbnál zsírosabb megbízások, tetemes anyagi hasznot hozva a csoportosulásnak. Azonban mikor Vido be akarta szervezni a batarián kalózokat, Zaeed hevesen ellenállt, mivel megbízhatatlannak tartotta őket, akik már sok kárt okoztak az emberiségnek. A kezdeti nézeteltérés idővel durva hatalmi harccá vált, s úgy tűnt, a Kék Napok kettészakad. Ám Vido tőrbe csalta Zaeed-ot és végzett vele.

Leghíresebb bevetések
2165-ben egy Edan had'an nevű üzletember bérelte fel őket, hogy támadják meg és foglalják el riválisa fegyvergyárát a Sidon felszínén. A küldetés teljesen sima ügynek ígérkezett, ám odaérve rá kellett döbbenniük, hogy egy másik zsoldoscsapat a Véres Falka is a helyszínen tartózkodik, hasonló célokkal. Innentől nemcsak a fegyvergyár biztonsági személyzetével, de a rivális csapattal is meg kellett küzdeniük. Órákon át tartott a csata, de végül sikerült felülkerekedniük, igaz komoly veszteségek árán. Azonban csak félsikert értek el, mert mint kiderült a fegyvergyárban egy forradalmian új technológián dolgoztak, amit Edan nagyon meg akart szerezni, ám megelőzte őket a Véres Falka megbízójaként feltűnő Saren Arterius nevű turián.

2172-ben megbízást kapnak egy Jack Harper nevezetű titokzatos egyéntől, hogy foglalják el az SSV Golem nevezetű szövetségi fregattot. A Kék Napok akkor lepődik meg igazán, mikor kiderül, hogy a megbízónak nem a hajó kellett, vagy valami azon tárolt technológia, hanem a rajta utazó katonákra volt szüksége. Vido Santiago ezek után úgy döntött, többet nem vállal el megbízást Mr. Harpertől.

CAT6

A CAT6 egy magán zsoldoshadsereg, mely nevét a "Category 6" kifejezésből vette át. Az elnevezés azon katonákra használatos, akiket a azonnali hatállyal eltávolítottak és leszereltettek a Rendszerek Szövetségéből. A CAT6 tagjai hosszú bűnlajstromukról is ismertek.

A csoportosulás tagjai gyakran nevezik el éles eszközökről osztagaikat. Ilyen, több példa között a Rapier, Hatchet és Dagger osztagok, valamint egy kimagaslóan hatékony kötelék is, a Razor osztag. Az  osztag háttere többnyire ismeretlen.
avatar
Admin


http://mefrpg.hungarianforum.com https://discord.gg/uD9DcVM

Vissza az elejére Go down

Csoportosulások és szervezetek Empty Re: Csoportosulások és szervezetek

Témanyitás  Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.