Kasztok és képességek

Go down

Kasztok és képességek Empty Kasztok és képességek

Témanyitás  Admin on Vas. Ápr. 16 2017, 06:51

A játékban 6 kaszt kap helyet, amelyek közül a játékos választhat, hogy miként szeretné a karakterét vinni. E kasztok mindegyike eltérő tulajdonságokkal bír, melyeket a kasztoknál részletezünk. Ezen kasztok a katona, beszivárgó, mérnök, őrszem, adeptus, illetve harci adeptus.
Illetve a harcban nem járatos átlagembereknek lehetősége van egy ún. gyengített katona kaszttal haladni. Ezt külön nem vezetjük, de minden civil (például orvos) a katona kasztot válassza karakteralkotás során! (A kutatók számára, amennyiben technikai, úgy a mérnök kaszt is releváns.)

A karakter megalkotásakor minden játékosnak meg kell adnia maximum 5 képességet, amelyet a játék során használni szeretne! Ezek a képességek lehetnek a kaszthoz tartozó általános képességek, melyek, amennyiben nem haladják meg a kaszthoz tartozó limitet, automatikusan elfogadottnak minősülnek, valamint lehetnek saját, a karakter előtörténetével igazolt képességek is, melyeket a staff aztán értékel és elfogad vagy további megbeszélésre bocsát!

Faji megkötöttségek
Az itt következő megkötések csak útmutatóként szolgálnak, kellően igényes és jól megírt előtörténet, karakterlap esetén engedélyezzük bármilyen karakter megalkotását.

Emberek: Mivel csak kevéssel járunk az első nullem-katasztrófák után, ezért katonai képzésben részesült biotikusok még nincsenek az emberek sorai között.
Turiánok: Ők nem lehetnek sem adeptusok, sem harci adeptusok.
Aszárik: Nem jellemző a fajukra a mérnöki tudományok ismerete, így ezt a kasztot nem tölthetik be.
Szalariánok: Mivel nem igazán vannak köztük biotikusok, így nem lehetnek adeptusok és harci adeptusok.
Kroganok: Eltérő jellemzőik okán, nem tölthetik be az adeptus, harci adeptus és beszivárgó kasztot.
Batariánok: A harci adeptuson kívül számukra elérhető az összes kaszt.
Drellek: A faj adottságaiból adódóan nem lehetnek katonák, sem pedig mérnökök.
Kvariánok: Biotika híján nem lehetnek sem adeptusok, sem harci adeptusok.
avatar
Admin


http://mefrpg.hungarianforum.com https://discord.gg/uD9DcVM

Vissza az elejére Go down

Kasztok és képességek Empty Katona

Témanyitás  Admin on Vas. Ápr. 16 2017, 06:56

A katona kaszt

egy biotikus és mérnök képességek nélküli frakció, ezt ellensúlyozandó ők az egyedüliek, ha van katona a csapatban, akik az esetleges nehézfegyvert is kezelhetik.

Felcser beosztásúak figyelem! Azon karakterek, akik felcsernek állnak, az általuk meghatározott mennyiségű medigélt lecserélhetik omnigélre is, ez egy fémet oldó vegyület, amely képes repeszeket és törmeléket is eltávolítani a szerves szövetből.

Kezdő felszerelés

Alapfegyverek: 4 az általad kiválasztott fegyvertípusokból, a Fegyverviselés, fegyverhasználat témában meghatározott limitnek megfelelően. Nehézfegyverrel nem kezdhetsz!
Választhatsz 1 közepes súlyú vagy 2 könnyűsúlyú fegyvert, amiből az eggyel drágább modellt kaphatod meg.

Alappáncél: Légszigetelt, mágnestalpas ICARUS rohampáncél

Egyéb

Képességek híján a katonák a fizikai teljesítményükre és állóképességükre koncentrálnak.
Stresszhelyzetben jelentősen javuló teljesítmény és koncentráció.

Minden fegyvertípushoz ért, továbbá egy egyedi gránáttípus is elérhetővé válik számukra:
Carnage gránát: egy célkövető gránát, amely becsapódáskor másfél méteres körzetben leégeti a becélzott egységek pajzsait, valamint 2-3 méteren belül az őket körülvevőket is felökleli, így hasznos segítség lehet a csatában.
avatar
Admin


http://mefrpg.hungarianforum.com https://discord.gg/uD9DcVM

Vissza az elejére Go down

Kasztok és képességek Empty Beszivárgó

Témanyitás  Admin on Vas. Ápr. 16 2017, 07:13

A beszivárgó kaszt

egy lopakodásra, felderítésre alkalmas frakció, akik eredményesek a közelharcban és a mesterlövész puskákkal is ki vannak békülve. Ebből fakadóan középtávról a legkönnyebb célpontok. Ennek kiküszöbölésére mesterei az álcázásnak.

Kezdő felszerelés

Alapfegyverek: 3 fegyver, amelyet az alábbi típusok közül választhatsz ki a Felszerelés és fegyverkezés téma limitjeit figyelembe véve: mesterlövészpuska, pisztoly, gépfegyverek.
Választhatsz, hogy a mesterlövészpuskából kéred a legolcsóbb helyet az 1-gyel drágább modellt, vagy a pisztolyból és a gépfegyverből.
Alappáncél: Légszigetelt, mágnestalpas ICARUS tech-páncél

Képességek

Taktikai álcázás: A beszivárgó egyedi képessége, a holografikus álcázásnak köszönhetően rövid ideig képes teljesen láthatatlanná válni, a hatása támadás esetén azonnal elmúlik.
Zavarás: Megzavarja a közelben lévő megfigyelő eszközöket, így a vizorokat, és a kamerákat egy rövid időre. Ügyesebb beszivárgók ezt a tiszta kép fixálásával is elérhetik, ezzel csökkentve a lebukás esélyét.
avatar
Admin


http://mefrpg.hungarianforum.com https://discord.gg/uD9DcVM

Vissza az elejére Go down

Kasztok és képességek Empty Mérnök

Témanyitás  Admin on Vas. Ápr. 16 2017, 07:18

A mérnök kaszt,

ahogy a neve is sugallja, a csapat technikusait foglalja magába. Kevés fegyverrel bír, és azok is elsősorban rövid- vagy középtávra hatásosak, azonban ezt ellensúlyozandó, szerteágazó technikai készséggel bír, valamint vész esetére egy harci drónt is képes lehívni, hogy támogassa őt.

Kezdő felszerelés

Alapfegyverek: Max. 3 fegyver a Felszerelés és fegyverkezés limitjeit figyelembe véve az alábbiak közül: pisztolyok, gépfegyverek, repeszpuskák.
Gépfegyverből és pisztolyból vagy repeszpuskából választhatod a jobb modellt.
Alappáncél: Légszigetelt, mágnestalpas ICARUS tech-páncél

Képességek

Harci drón: Tulajdonképpen egy holografikus kivetülés, amely lézerekkel képes az ellenfelekre támadni, fejlett barát-ellenség felismerő rendszere pedig biztosítja előhívóját a biztonságáról.
Túltöltés: Képes az ellenség pajzsait lemeríteni, ezzel lehetőséget adva a csapattársaknak egy erőteljes támadásra.
Zavarás, feltörés: A beszivárgóval ellentétben nem a kamerákat támadja elsősorban, hanem a mesterséges vagy virtuális intelligenciával bíró ellenségeket. Főleg mechek ellen hatásos.
avatar
Admin


http://mefrpg.hungarianforum.com https://discord.gg/uD9DcVM

Vissza az elejére Go down

Kasztok és képességek Empty Őrszem

Témanyitás  Admin on Vas. Ápr. 16 2017, 07:24

Az őrszem

a legkiegyensúlyozottabb kaszt az elérhetőek közül, kicsit ért mindenhez, de semmihez sem annyira, mint a specializálódott kasztok. Biotikus ereje és technikai képességei megoszlanak, viszont fegyverkezésben sincs hátrányban. Támogató és támadó posztot is betölthet, köszönhetően sokoldalúságának.

Kezdő felszerelés

Alapfegyverek: 3 fegyver az alábbi típusokból a Felszerelés és fegyverkezés limitjei szerint: pisztoly, gépfegyver, gépkarabély.
Válaszhatóan pisztoly és gépfegyverből vagy pedig gépkarabélyból szerezhető be a legolcsóbbnál 1-gyel drágább modell.
Alappáncél: Légszigetelt, mágnestalpas ICARUS tech- vagy biotikus páncél (a karaktered orientációjától függően)

Képességek

Biotikus csapás, mozgatás: A biotikusok legalapvetőbb képessége, amely tárgyak, ellenfelek gyorsabb-lassabb mozgatását jelenti. Tulajdonképpen az összes többi képesség is erre épül.
Biotikus védelem: Ugyan közel sem olyan erős, mint egy adeptus gátjai vagy élharcos pajzsai, némileg védve van néhány találattól az illető.
Tech pajzs: Vész esetén a végső védvonal, mielőtt közvetlen a páncélt és/vagy az egyént érné sérülés. Rövid ideig képes a lövedékek visszatartására, nem érdemes ész nélkül használni.
Feltörés: Az ellenséges egységek elektronikáit képes megzavarni, esetleg a barát-ellenség felismerő rendszert is képes kiiktatni.
Túltöltés: Képes az ellenfelek pajzsait túltölteni, s esetleg semlegesíteni.
Zavarás: Főleg mechek ellen hatásos, de az egységek elektronikáinak is zavarhatja a működését.

Egyéb

A játékosnak el kell döntenie, hogy valamely képességeire vagy a fegyverek használatára fekszik rá.
Utóbbi esetben a karakter további egy általa választott fegyvertípust is jól kezelhet.
A védelmek közül az őrszemnek választania kell a biotikus védelem vagy tech pajzs között.
avatar
Admin


http://mefrpg.hungarianforum.com https://discord.gg/uD9DcVM

Vissza az elejére Go down

Kasztok és képességek Empty Adeptus

Témanyitás  Admin on Vas. Ápr. 16 2017, 07:31

Az adeptusok

a csapat legerősebb biotikusai, képességeikkel szinte bármit képesek elérni, támadó és védekező, támogató taktikát is alkalmazhatnak. De biotikájuk sokkal hatékonyabb, ha nagy területet érint. Képzésük során leginkább képességeikre koncentrálnak, így csak kevés fegyver kezelését sajátítják el tökéletesen.

Kezdő felszerelés

Alapfegyverek: Erőteljes és széleskörű biotikus képességei, valamint jó állóképessége miatt 2 fegyvertípust választhat az alábbiak közül: pisztoly, gépfegyver, gépkarabély.
Ezek közül is csak az egyik fegyverből választhatja a jobb modellt.
Alappáncél: Légszigetelt, mágnestalpas ICARUS biotikus páncél

Képességek

Biotikus csapás, mozgatás: A legalapvetőbb biotikus képesség, tárgyak, személyek mozgatását jelenti, kisebb-nagyobb erővel és lendülettel.
Biotikus gát: Egy képzett biotikus legalapvetőbb védelme. Az adeptusok képesek nagy területek köré, igen kitartó pajzsot is felhúzni, ugyanakkor ez sok energiát igényel tőlük.
Szingularitás: Egy instabil, véletlenszerűen váltakozó erőhatásokkal körülvett mező, amit az ellenfelek megzavarására, megsebzésére hoznak létre.
Roncsolás: Az ellenfelek pajzsait, gátjait, páncéljait, illetve magát az ellenséget is célba vevő mező, amely egy profi kezében könnyen ejthet akár halálos sebet is.
Zúzás: A roncsolás egy sokkal célzottabb formája, amely akár a védelem ellenére is képes végezni a célponttal.

Egyéb

Az adeptusok legnagyobb erőssége az állóképességük, így fenntarthatják hosszasan is a támadásaikat, vagy nagy területen érvényesíthetik azokat.
Valamint általában ezen személyek természetüknél fogva jó koncentrációval rendelkeznek.
avatar
Admin


http://mefrpg.hungarianforum.com https://discord.gg/uD9DcVM

Vissza az elejére Go down

Kasztok és képességek Empty Élharcos / Harci adeptus

Témanyitás  Admin on Vas. Ápr. 16 2017, 07:53

Az élharcosok

nevüket az erős támadásaik miatt kapják, igen erős és koncentrált támadások végrehajtására képesek, általában ők is kevés fegyvert használnak, ugyanakkor védelmüket kevesebb ideig tudják fenntartani (igaz, védelmük úgyszintén erőteljes).

Kezdő felszerelés

Alapfegyverek: 3 fegyver a Felszerelés és fegyverkezés téma limitjeit figyelembe véve az alábbiak közül: nehéz pisztoly, gépfegyver vagy repeszpuska, gépkarabély.
Egy fegyverből választhatják a drágább modellt.
Alappáncél: Légszigetelt, mágnestalpas ICARUS biotikus rohampáncél

Képességek

Biotikus csapás, mozgatás: A legalapvetőbb biotikus képességek egyike, élharcosoknál ez általában közeli célpontok ellen hatásos.
Biotikus pajzs: Az élharcosok, amennyiben biotikus hadviselést folytatnak, erős védelemre van szükségük, amivel a lehető legtöbb találatot képesek semlegesíteni. Gyakran még a páncélnál is többet számít. Másokat azonban nem képesek hatékonyan sokáig védeni.
Biotikus ugrás: Általában nem tudatosan használják, az élharcosok természetében ez a fajta hevesség alapból jelen van, hogy mozgásukat is biotikával segítsék. Hatalmas sebességre lehetnek így képesek rövid időre.
Roncsolás, zúzás: Az ellenfelet sebző, instabil mező. A zúzás a roncsolás erősebb változata, amely védtelen ellenfél esetében biztos halált eredményez.
Szingularitás, fekete lyuk: Az adeptusokkal ellentétben a harci adeptusok ezt a mezőt jóval nagyobb sebességgel indítják útjára, és nagy tömegek súlyos sebzésére használják. Fekete lyukat már csak a legképzettebbek tudnak létrehozni, és még így is rengeteg energiát igényel.

Egyéb

Közel- és távharcban egyaránt hatásosak.
A játékosnak választania kell, hogy a biotikus képességekre, vagy a fegyverekre erősít rá.
Utóbbi esetben a játékos választhat még egy fegyvert az általa választott típusok közül.
avatar
Admin


http://mefrpg.hungarianforum.com https://discord.gg/uD9DcVM

Vissza az elejére Go down

Kasztok és képességek Empty Re: Kasztok és képességek

Témanyitás  Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.