Ismertető

Go down

Ismertető Empty Ismertető

Témanyitás  Admin on Vas. Ápr. 16 2017, 03:28

A Mass Effect FRPG egy a Mass Effect univerzumában játszódó történet-orientált szerepjáték, amely a trilógia előzményeit öleli fel egy titkos osztag szemszögéből 2172-ben.
Célunk elsősorban egymás és mások igényes szórakoztatása egy mesélés alapú, egységes történet köré épülő játék formájában, ahol a karakterek alakítják az eseményeket.


Az elkövetők

Egy baráti társaságként követtük el a fórumot, de a fórum mellett több más közös tevékenységet is űzünk, ha nagyon el akarjuk nevezni magunkat, az FRPGamers nevet használjuk, de ez továbbra is egy baráti közösség elsősorban, mind a gaming, mind a fórumos játék csak része a profilunknak. Minket az alábbi platformokon érhettek el:


  • Discord-szerverünk
    FRPGamers | KMartin(R) for Communication [ uD9DcVM ]
    A csapat saját Discord-szervere, ahol legtöbbször beszélgetünk. Mivel nem akarjuk ketté szedni a társaságot, ezért ugyanezen a szerveren vagyunk máskor is, ha játszunk például, hogy könnyebben elérjetek minket.

  • Facebook csoportunk
    Mass Effect FRPG
    A csoport számára létrehozott zárt facebook csoport, itt is megosztjuk az oldallal kapcsolatos fontosabb információkat, valamint itt beszélgethettünk szövegesen még Discord szerverünkön kívül.

A kommunikációra és megbeszélésekre elsősorban a Discordot preferáljuk, mivel szöveges és hangos beszédet is lehetővé tesz, mindemellett böngészőből is használható, s mobilra és asztali gépre is egyaránt letölthető.


A játék és annak menete

Fórumunk a Mass Effect trilógia előzményeit öleli fel, bő másfél évtizeddel járunk az Első Kapcsolati Háború után, ami az emberiség és a velük elsőként találkozó turiánok között, ami hosszú időre megpecsételte a két faj egymáshoz való viszonyát. Számos esemény veszi kezdetét ekkor, a később jelentőségteljessé avanzsáló Cerberus is ekkor kezdi bontogatni a szárnyait, valamint a Rendszerek Szövetsége és a batarián hadviselés is ekkor kerül szembe egymással. Fantomok és Fantom-jelöltek szembenállása, politikai gyilkosságok, számos olyan izgalmas, ám ki nem bontott esemény, amelyek teret engednek a cselekmények izgalmassá tételéhez. És itt jön az ICARUS is a képbe:

A játékosok egy ICARUS nevű szervezetnek a tagjai, egy hivatalosan nem létező alakulat, mely fedett missziókra, tisztogatásokra és bérgyilkosságra specializálódott. Tagjait pedig egyedül egy tulajdonságuk alapján válogatják be: a képességei.
De a játék nem a küldetésekkel kezdődik és ér véget. A közben történő fejlődése a karakterednek, a másokkal való interakció és úgy önmagában a saját játékod az, amely meghatározza, mi lesz belőled. A játékmenet is ennek megfelelően lett felépítve. Mindamellett, hogy a missziókon is saját és társaid döntései határozzák meg a sorsotokat, úgy rengeteg mást is a játéktéren belül kell majd intézned, úgy mint fegyvervásárlás, egyéb költekezések és fejlesztések.

A fórumon nincs szükség külön felkérned másokat, hogy interakcióba lépjenek veled. Az események helyszínekre vannak lebontva és nem játékeseményekre.
Természetesen, amennyiben úgy érzed jól magad, van lehetőséged játékostársakat keresni az Társalgó fórumban és Discord szerverünkön is, de nincs szükséged engedélyre ahhoz, hogy egy veled egy helységben lévő másik játékossal interakciót kezdeményezz. Ugyanez igaz a játék számos más elemére is:
A karakterprofil, kalandjelentkezések és az extranet-fiók csak az események vezetésére szolgál, nem azok megtörténtté tételére! Mindamellett, a karaktereid élő személyek a missziókon kívül is, ne fagyaszd le őket két kaland között!


Mindenkinek kellemes időtöltést és jó játékot kívánunk!
avatar
Admin


http://mefrpg.hungarianforum.com https://discord.gg/uD9DcVM

Vissza az elejére Go down

Ismertető Empty Kronológia

Témanyitás  Admin on Vas. Ápr. 16 2017, 03:30

Mass Effect kronológia
Ismertető Mass-e10

Történelem előtti idők (ismeretlen időpont – 1 000 000 000 BCE)

A leviatánok uralják a galaxist, minden új, értelmes fajt lenyűgözve, akikkel találkoznak. Magukat a galaxis első és egyetlen csúcsfajának nyilvánítják.

1 000 000 000 BCE
A disi Leviatánt, egy ismeretlen eredetű önálló gépet megsemmisítenek az igazi leviatánok. Maradványai a Jartar bolygón pihennek háborítatlanul, több mint egy milliárd éve.
Hamarosan a leviatán faj minden nyom nélkül eltűnik.

Protiánok előtti idők (37 000 000 BCE – 68 000 BCE)

37 000 000 BCE
Egy ismeretlen űrutazó faj egy tömeggyorsító segítségével rálő egy hatalmas, ismeretlen eredetű űrhajóra, amely a disi Leviatánhoz hasonló, nem messze a Mnemosyne bolygótól. A gépezet végül becsapódik a Klendagon bolygóba, létrehozva a ma Nagy Törésként ismert geológiai képződményt.

298 000 BCE
Az ősi arthenn civilizáció virágzik a Zelene rendszer Helyme bolygóján, mígnem egy ismeretlen esemény után az élet teljesen kipusztul a bolygóról. Azonban a rendszer más planétáin is tartottak fent telepeket, úgymint az Ephon, amin egy orbitális pályáról végrehajtott bombázás sebei látszódnak. Vagy mint a Gaelon, ahol nagy valószínűséggel hélium-3 izotópot bányásztak.

125 000 BCE
Ősi űrutazó fajok harcolnak az Eingana bolygóért, név szerint a thoi’han és az inusannon a két faj. A csata során megsemmisült sok száz űrhajó roncsaival teleszórják a bolygót. A finomított nullem szétszóródik és megfertőzi az ott lévő életet és nagy részét kipusztítja. A túlélők azonban fogékonyságot mutatnak a biotikus erőkkel szemben.

Tanács előtti idők (68 000 BCE – 500 BCE)
BCE (Before Common Era – Közös Kor Előtt)

68 000 BCE
A protiánok eljutnak az űrutazás korszakába. Hozzálátnak egy galaxis szintű civilizáció létrehozáshoz, amit tömegrelék kötnek össze, központjában pedig egy Fellegvár nevezetű hatalmas űrállomás áll.
Később találkoznak egy ellenséges, teljesen gépekből álló fajjal, akik a létezésüket fenyegették. Hogy szembeszállhassanak ezzel a veszéllyel, agresszív módon beolvasztottak több űrutazó civilizációt a birodalmukba. Végül a Protián Birodalom sikerrel zárta a gépek ellen vívott háborút, amit csak Metacon háborúként jegyeztek fel.

48 000 BCE: A protiánok bukása
A Protián Birodalom ismeretlen okokból összeomlik, ám örökségük, a relé-rendszer hátramarad. Hanyatlásuk okát nem jegyezték fel.

13 000 BCE
A turiánok ez idő tájt kezdik saját civilizációjukat kiépíteni a Palavenen.

6 000 BCE
Saját napjuk felrobbanása elől menekülve egy idegen faj létrehoz egy MI irányította hajót, tele szuperszámítógépekkel. Ezekbe a rendszerek, körülbelül egy milliárd idegen töltötte fel a tudatát. Az űrhajó ezek után mintegy 8 ezer évig utazott az űrben.

1 900 BCE
Tuchanka belép az atomkorszakba. Egy, a teljes bolygót felölelő konfliktusban bevetésre kerülnek a tömegpusztító fegyverek és nukleáris tél borítja be a bolygót. Ennek hatására a teljes közösségük folyton háborúzó klánokká csökevényesedik.

1 800 BCE
Egy szupernóva robbanás elsodorja a Mu relét, ez egyetlen átjárót az elzárt Pangaea területre. A kialakult ködben évszázadokra nyoma veszik a relének, amit később a Rachni fedez fel újra.

580 BCE
Miután kifejlesztik a fénysebesség feletti utazás technológiáját, protián technológia segítségével az aszárik elkezdik felfedezni tömegrelé rendszert és végezetül rátalálnak a Fellegvárra.

520 BCE
A szalariánok is felfedezik a Fellegvárat és diplomáciai kapcsolatba lépnek az aszárikkal.

Tanács korszak – Megalakulás (500 BCE – 1 CE)
CE (Common Era – Közös Kor szerint)

500 BCE: A Fellegvár Tanács megalakulása
Létrejön a Fellegvár Tanács. Az aszárik és szalariánok együttesen kolonizálják a Fellegvárat és a galaktikus közösség központjává teszik, amit onnantól a Tanács irányít. Ez az időpont GS 0-ként is ismert, innen kezdődik a Galaktikus Standard (GS) számítása.
Jóindulatuk jeleként a szalariánok megnyitják az aszárik előtt az Első Liga feljegyzéseit. Azok ezt a lépést fenyegetésként értelmezték, és a Szalarián Unió kabinetjének minden tagját meggyilkolják. Később STG ügynökök vadásszák le a teljes Ligát.
Első kapcsolatfelvétel a volukkal, majd a Tanács megbízza őket az Egységes Bank Törvény megalkotásával. Ennek köszönhetően jön létre a kredit mint egységesen elfogadott közös fizetőeszköz a galaxisban, összekapcsolva a civilizációk gazdaságait.
Megkezdődik a turián Egyesítő Háború, az egyre izoláltabb és idegengyűlölő, határmenti kolóniák hadat üzennek egymásnak. Évekkel később a Hierarchia közbe avatkozik és kibékíti a megmaradt feleket, azonban a bizalmatlanság még évtizedekig megmarad a kolóniákon.
A volu lesz az első, nem tanácsbéli faj, aki követséget nyithat a Fellegváron.
Kapcsolatfelvétel a batariánokkal, egy évszázaddal később követséget nyithatnak.
Az aszárik felfedezik az elkorok anyabolygóját és segédkeznek nekik megtalálni és aktiválni a legközelebbi relét. Egy elkoröltő alatt létrehoznak egy kereskedelmi utat a Fellegvár és a világuk között, majd követséget nyithatnak.
Első kapcsolat a hanárokkal és a kvariánokkal, később mindkét faj követséget nyithat.

Tanács korszak Háborúk és lázadások (1 CE – 900 CE)

1 CE: Rachni Háborúk
A rachnit akkor fedezik fel, mikor a Fellegvár egy lezárt relét aktivált, ami pontosan az ő anyarendszerükbe vezetett. A rachnik kaptártudatú, rendkívül agresszív, rovarszerű lények. Felfedezésük után azonnal háborúba kezdtek a galaxis többi részével, a tárgyalásokra semmi esély sem volt, lévén a királynők mélyen a föld alatt éltek és a mérgező környezet miatt elérhetetlenek voltak.

80 CE
A háború folytatódik, a szalariánok ekkor találkoznak a kroganokkal és emelik fel őket, egyszerű katonákat csinálva belőlük a Tanács számára. A kroganok életben tudtak maradni a mérgező környezetben, így képesek voltak elpusztítani a királynőket és a tojásokat.

300 CE
A rachni hivatalosan kipusztult. Hála gyanánt a kroganok új otthont kapnak a háborúban tett szolgálataikért. A tuchankai nehéz élettől megszabadulva a krogan népesség robbanásszerűen megnő.

300 – 700 CE
A kroganok exponenciális terjeszkedésbe kezdenek, sok új világot nyilvánítva magukénak. Egyre nagyobb aggodalommal figyelek őket, ezért a Tanács létre hozza a Fellegvári Analitikai és Taktikai Osztag Megbízott osztagát, röviden a Fantomokat.

693 CE
Beelo Gurji, egy szalárián ügynök lesz az első Fantom.

700 CE: Krogan lázadások
Krogan hadurak, a Rachni Háborúk veteránjai, más fajok által már kolonizált világokat kezdenek elfoglalni a Fellegvári űrben. Végül, mikor az aszári kolóniát, Lusiat is elfoglalták, a Tanács visszavonulásra szólította fel őket, de nem tettek eleget ennek. A Fantomok megelőző csapást mértek a krogan infrastruktúrára, és ezzel kezdetét vették a krogan lázadások.
A Tanács ekkor találkozik először a turiánokkal, akiket meggyőznek, hogy csatlakozzanak az oldalukon a háborúba. Miután a csatlakozásuk és offenzívájuk hatására a kroganok tömegpusztító fegyvereket kezdtek el bevetni a kolóniáik ellen, a turiánok megesküdnek, hogy nem engedik őket újból veszélyforrássá válni.
Körülbelül ezzel egy időben válnak a voluk a Turián Hierarchia kliens fajává.

710 CE
Miután rájöttek, hogy a kroganok addig nem fogják megadni magukat, amíg pótolni tudják a veszteségeiket, bevetik a szalariánok által kifejlesztett génfalót.
Ezután a kroganok száma erőteljesen fogyatkozásnak indul.

800 CE
A krogan lázadások véget érnek, habár a kroganok további évtizedekig folyamatosan zúgolódnak. A turiánok veszik át a katonai és békefenntartó szerepet a galaxisban a megtizedelt kroganoktól.

Tanács korszak – Terjeszkedés (900 CE – 2 157 CE)

900 CE
A turiánoknak helyt adnak a Tanácsban, a lázadások során nyújtott szolgálataik elismeréseképpen.

1 400 CE
Nagyszabású és ellenőrzésnélküli iparosítás egyre nagyobb hatással van a drell anyavilág, a Rakhana éghajlatára.

1 600 CE
Először látják a Begyűjtőket a Terminus Rendszerben. Ellenben a Fellegvári űrben nem tartják többnek, mint mendemondának.

1 755 CE
Samara három lányát Ardat-Yakshiként diagnosztizálják. Rila és Falere elfogadja a száműzetést, ellenben Morinth elmenekül. Samara beáll az aszári Igazságosztók közé és az elkövetkező 430 évben Morinth nyomában jár.

1 880 CE
Megérkezik Aria T’Loak az Omegára, a Terminus Rendszer központjába. Ariát az állomás hadura felveszi, mint végrehajtót. Gyorsan emelkedik a ranglétrán és hamarosan az egyik legbizalmasabb hadnagya lesz.

1 895 CE: Geth Háború
A geth gépek, amiket a kvariánok hoztak létre olcsó munkaerőként, öntudatra ébredtek. Egy lázadástól való félelmükben a kvariánok elkezdték szétszedni őket. Ekkor kezdődött a lázadás. A kialakult konfliktusban – a geth számára az Ébredési Háború – a geth fokozatosan kiszorította a kvariánokat a saját világukból. A megmaradt kvariánok afféle űr nomádokként vándorolnak a galaxisban, a Vándorflottán. A várakozásokkal ellentétben a geth nem hagyta el az eredeti kvarián rendszert, helyette elszigetelték magukat a Perseus Fátyol mögött. Büntetésként a geth megalkotásáért, a Tanács bezáratta a kvarián követséget.

1 921 CE
A geth hozzákezdet egy mega-építmény létrehozásához, amit arra terveztek, hogy minden geth programot egyszerre futtasson, ami létezik. Ennek a létrehozása, ami maximalizálná a geth teljesítményét, hosszú távú és végső céljuk.

1 961 CE
Április 12: Yuri Gagarin, a Vosztok 1 fedélzetén lesz az első ember, aki az űrben utazik. Az emberiség űrutazó fajjá válik.

1 969 CE
Július 20: Az Apollo 11 landol a Holdon. Neil Armstong lesz az első ember a Holdon, és az első ember, aki egy másik égitestre lépett, mint a Föld.

1 980 CE
Aria T’Loak átveszi a hatalmat Omegán, miután legyőzte az állomás korábbi hadurát. Megalázásként ráaggatta a „Patriárka” címet, és emlékeztetőül maga mellett tartja őt.

2 000 CE
A drellek nagyjából ekkor találkoznak a hanárokkal. Tekintve, hogy otthonvilágukat, a Rakhanat teljesen lakhatatlanná tették, és nem értek el az űrutazás szintjéig, a drell népesség súlyos katasztrófa szélére került 2025-re. A hannárok elfogadták a segítségkérésüket és mintegy 375 ezer drellt menekítettek át a saját világukba, a Kahjere az elkövetkező évtizedekben. A több mint 11 milliárd ottmaradt drell általánosságban véve elveszett, egyetlen céljuk a megmaradt élelem és víz megszerzése, főleg erőszakos módon.

2 047 CE
Megalakul a Fellegvári Tanács turián nagykövetének irányítása alá tartozó titkos, vagy vészhelyzeti feladatokra specializálódott egység a turián hadsereg legfelsőbb vezetése által, és kezdetben csak turiánok voltak a tagjai. Az alakulat számtalan fedett missziót hajtott végre a Turián Hierarchia nem hivatalos szolgálatában.

2067 CE
Néhány balul elsült misszió során az egység kilétének nyilvánosságra kerülése vészesen valószínűvé vált, így a palaveni kormány a Tanács együttműködését kérte, hogy a turián felségterületen kívül végrehajtott ténykedésüket elfedjék.
A csillagközi diplomáciai botrányt elkerülendő a Tanács házon belül tartotta az incidenst, a palaveni nagykövet pedig beleegyezett, hogy az egység a Fellegvár hatáskörébe kerüljön. A korábban PSOS-re keresztelt (Palaven Secret Operating Squad) egység új nevet is kapott. A Tanács zászlaja alatt így született meg az Intergalactic Covert & Advanced Recon Unit Shadow-section, továbbiakban ICARUS elnevezésű egység. Jelenlétükkel a tagok száma, és faja is jelentősen megváltozott. 2097-re már egy batarián is tagja volt az ICARUS-nak, és ez később csak tovább bővült.

2 069 CE
Július 20: Armstrong Állomás, a Shackleton Kráterben lesz hivatalosan az első emberi település a Holdon, mindez a Holdra szállás 100. évfordulóján.

2 070 CE
A milliárdos Viktor Manswell, akit zavart az emberiség lassú haladása az űrfelfedezésében, megalapítja a saját űrutazó társaságát.

2 075 CE
A Manswell Expedíció sikeresen elindul a Földről az Alfa Kentauri irányába, 300 emberrel a fedélzetén. A kapcsolat nem sokkal ezután megszakadt a hajóval.

2 103 CE
Az Európai Űrügynökség Alsó Városa, az Eos Chasmaban lesz az első emberi település a Marson.

2 125 CE
A yahgokat, egy intelligens űrutazás előtti fajt felfedezik a Parnackon. Követek érkeznek hozzájuk a Tanácstól, hogy felvegyék a diplomáciai kapcsolatokat. Miután a ragadozó yahgok megölik a követeket, a Tanács minden kapcsolatot megszakít velük és tiltott területnek nyilvánítja a bolygót.
Nem sokkal a felfedezésük után, az Árnybróker befogta az egyiküket tanulmányozás céljából. A Bróker segítségével gyorsan emelkedett a szervezeten belül, ahol a Kechli ügynök nevet kapta. Azonban a Bróker végül veszélyforrást látott benne, ezért kiadta a likvidálására szóló parancsot. Kechli átlátott a terven és megelőzte őt, így az elkövetkező hatvan évben ő irányította a szervezetet.
Az Eldfell-Ashland Energiavállalat bemutatja hélium-3 üzemanyag kinyerésének technológiáját a Szaturnuszból.

2 143 CE
Megkezdődik a Gagarin Állomás építése a Plútó pályáján túl.

2 147 CE
Nyomokban felfedezik a nulladik elemet a Marson.

2 148 CE: Az emberiség felfedezi a Tömeghatás fizikáját
Az emberiség egy kismennyiségű, de igen fejlett protián technológiára bukkan, mélyen a Mars felszíne alatt, a déli sark környékén. Erre a technikára alapozva az emberiség hamar felfedezi a tömeghatás mezőket, majd a fénysebesség feletti utazás technológiáját is, és megkezdik a Naprendszer részletes felfedezését.

2 149 CE
A protiánoktól származó információ segítségével, az emberiség rájön, hogy a Plútó egy holdjának vélt égitest, a Charon, valójában egy inaktív tömegrelé, jégbe fagyva. Miután aktiválták, Jon Grissom vezetésével megindulnak az első felfedezők a relén át, ami egyenest egy másikhoz szállítja őket, az Arcturus rendszerbe, mintegy 36 fényévvel távolabb. Ekkor fedezik fel, hogy a relék egy nagyobb hálózat részei, ami segítségével az egész galaxis bejárhatják.
Ekkor alakul meg a Rendszerek Szövetsége, amit a Föld 18 legnagyobb nemzete ratifikál. Mind katonai, mind felfedezés szempontjából a Szövetség hamar élére áll az emberiség törekvéseinek.

2 150 CE
A Rendszerek Szövetsége hozzálát a Naprendszeren kívüli kolonizáció előkészítésének. Az egyik felmérés során találnak rá a Terra Nova bolygóra.

2 151 CE
Hogy megvédhessék egyre növekvő területeiket, az emberiség hozzálát egy hatalmas flotta, valamint űrállomás építéséhez az Arcturus rendszerben, ahol sok, kulcsfontosságú relé található. Mindezt annak ellenére, hogy eddig egyetlen másik intelligens űrutazó fajjal sem találkoztak.
A Szingapúri Űrkikötő felett baleset történik, emberek százait fertőzi meg a porállagú nullem. Az újszülöttek nagyjából 30%-a daganatos megbetegedéssel jön a világra ezután. Később megjelennek az első különleges képességgel bíró emberek, akikre a későbbiekben biotikusként hivatkoznak.

2 152 CE
A Delta Pavonis alapítvány, egy nagyobb Földi konzorcium elkezd letelepedni az első Naprendszeren kívüli bolygón, a Demeteren. Később további kolóniák alakulnak az Éden Egyesen és Terra Nován.

2 154 CE
Megtörténik a második baleset, amikor emberek kerülnek kapcsolatba nullemmel.

2 155 CE
A Rendszerek Szövetsége birtokba vesz az Arcturus Állomás elkészült részeit, ami innentől főhadiszállásként és központként szolgál a továbbiakban.

2 156 CE
Hivatalosan elkészül az Arcturus Állomás.
Nullemnek kitett gyerekek kis csoportja telekinetikus erők birtokába jut.

2 157 CE
A Plútó pályája cirkulálni kezd a relé használatától.

Tanács korszak – Az emberiség színrelépése (2 157 CE – 2 172 CE)

2 157 CE: Az Első Kapcsolati Háború
Az emberiség erőszakos kapcsolatba kerül az első idegen űrhajózó fajjal, a turiánokkal. A turiánok figyelemmel kisérték az emberek azon szándékát, mikor egy inaktív relét próbáltak újraindítani. Ezt tiltotta a galaktikus törvény, amit a Rachni Háború után hoztak. Ez okból a turiánok támadást intéztek az ott lévő emberek ellen. Az elkövetkező 3 hónap alatt egy igen rövid, ám annál intenzívebb konfliktus zajlott le, az embereknél Első Kapcsolati Háborúként, a turiánoknál 314 Relé Incidensként hivatkoznak rá.
Az incidens alatt és után alakul meg az a pro-human szervezet, a Cerberus, az Illusive Man (Jack Harper) vezetésével.

2 158 CE
Az emberiség felfedezi a biotikát. Nemzetközi szinten kezdik keresni azokat, akik nullemnek lettek kitéve. Nagyjából a megfertőzöttek 10%-nál jelentkeztek biotikára utaló jelek.

2 159 CE
Saren Arterius lesz a legfiatalabb turián, akit valaha Fantommá avattak.
A Szövetség eredeti árának töredékéért megveszi a Gagarin Állomást, és egy biotikával foglalkozó kutató- és kiképzőközpontot hoz létre benne.

2 160 CE
Megalakul a Rendszerek Szövetségének parlamentje.
A biotikusok felbukkanásával párhuzamosan létrehozzák a Biotikusok Beilleszkedését és Elfogadását (BBE) programot. Ez a Gagarin Állomáson fut, ahol képzik őket, és megkezdődik az implantátumok fejlesztése is.
Először használják a biotikus drogot, a vörös homokot. Megalakul a Kék Napok bűnszervezet, vezetőik Zaeed Massani és Vido Santiago.

2 161 CE
Erős kétségek közepette, a génterápiák és génmódosítások miatt a Rendszerek Szövetségének parlamentje elfogadja a Sudham-Wolcott Genetika Örökség nevű törvénytervezetet. Ez erőteljesen korlátozza a vitatható felhasználású genetikai kutatásokat, ellenben kormányzati támogatást biztosít azoknak, amiknek a felhasználásuk előnyös lehet.

2 162 CE
Az Arcturus Állomás teljesen elkészül.
Egy a batariánoknak dolgozó kutatócsapat felfedez egy rejtélyes „műtárgyat”, ami egy ismeretlen bolygó körül kering, nem messze a Perseus Fátyoltól.

2 163 CE
A Szövetség titokban hozzálát az illegális MI (Mesterséges Intelligencia) fejlesztésnek a Szidón bázison Dr. Shu Qian vezetésével. Kahlee Sanders hadnagy, mint technikus dolgozik a projekten,
Sorozatos hajtóműmag-problémák történnek sűrűn lakott emberi kolóniákon, ezzel a második emberi generáció is kapcsolatba kerül a nullemmel és új biotikusok születnek.
A disi Leviatánt, egy biológiailag tervezett és épített élő űrhajót, ami körülbelül 1 milliárd éves lehet, felfedezik a batariánok a Jartar bolygó közelében. A leviatán vitatott körülmények közepette eltűnik, mikor is egy batarián csatahajó halad át a rendszeren.

2 164 CE
Ivor Johnstagg 21 éves börtönbüntetést kap, miután megpróbálta megölni Venta Toxt, a volu nagykövetet a Fellegváron. Habár azt állított,a hogy egy radikális emberi párt, az Örök Föld megbízásából cselekedett, a vizsgálat során nem találtak semmilyen kapcsolatot, és Johnstaggt skizofréniával diagnosztizálták. A merénylet következményeként sokat gyengült annak az esélye, hogy követséget nyithasson az emberiség a Fellegváron.

2 165 CE
Az emberiség tovább terjeszkedik, még több kolóniát és kereskedelmi kapcsolatot alakítva ki szerte a galaxisban, mindeközben elismerve a Tanács hatalmát. Ennek a növekvő erőnek elismeréseképpen a Fellegvári Tanács 2 165-ben végül engedélyezi, hogy követséget nyithassanak a Fellegváron, a politikai és gazadási központjában a galaxisnak. Kezd elmérgesedni a helyzet az emberek és a batariánok között, mivel mindkét nép ugyanazon a területen kíván terjeszkedni, ahol a másik is, a Szküllai Határvidéken.
Terroristák antianyagot lopnak a Szövetség SSV Genova nevű hajójáról. Az egyetlen letartóztatott egyén a Cerberust nevezi meg, mint megbízót. Ez az első hasonló eset, ami a Cerberushoz köthető.
Viták után arról, hogy batariánokat is bevegyenek-e a Kék Napokhoz, Vido elárulja Zaeedet, és sorsára hagyja meghalni. Minden feljegyzés Zaeedről törölése kerül a Kék Napoknál.
Jacket Cerberus ügynökök rabolják el az Éden Egyesen. Megrendezik a halálát és a Teltin Központba viszik, a Pragiara, ahol a biotikus erő fokozásán dolgoznak az emberek továbbfejlesztése keretében.

2 166 CE
Vyrnnus parancsnokot, egy turián zsoldost bíznak meg a BBE program felügyeletével, ahol az emberi biotikusokat képzik

2 167 CE
Elkészülnek az első L2 biotikus implantátumok és először használják embereken.
Az első ember az ICARUS szolgálatába áll, de alig pár hónappal ezután a Tanács kénytelen likvidálni, mert a férfi majdnem felfedte az alakulatot. A testet sosem találják meg, ahogyan ez bevett eljárás az alakulatnál.

2 168 CE
A BBE program egy biotikusa (Kaidan Alenko) egy baleset során véletlenül megöli Vyrnnus parancsnokot, miután az provokálta őt. Diplomáciai következményként bezárják a BBEprogramot egy évvel később.
A Tanács feloszlatja az ICARUS-t, ami az egység minden tagjának semlegesítésével jár. Közel hetvennyolcat sikerrel ki is iktatnak, azonban négyen felszívódnak a terminus rendszerben, ahová még a Fellegvár keze is nehezen ér el. Egy évvel később a Tanács halottnak nyilvánítja őket. További forrás nincs a kilétükről.

2 170 CE
A mindoi emberi kolóniát batarián rabszolga-kereskedők támadják meg. A telepesek nagy részét megölik vagy elfogják.
Egy másik emberi kolónia, a Yandoa katasztrofális nullem fertőzésnek lesz kitéve, miután az Eldfell-Ashland Energiavállalat űrhajója felrobbant bolygó körüli pályán. Sok gyermek születik rendellenességekkel, mindemellett 77 biotikus gyerek is a világra jön.
A biotikus képzést teljesen a hadsereg felügyeli innentől, csak is az általa meg bízott cégek végezhetnek bárminemű kutatást a témában.
Kifejlesztik az L3-as implantátumokat, miután az L2-sek veszélyesnek bizonyultak.
Megépítik az első A-61 Mantis harcikoptert.
Saren Arterius Fantom tudomására jut az ICARUS egység létezése. Felfedezése teljesen a véletlen műve. A valamivel több, mint húsz éve szolgáló Fantom azonban nem kívánja a Tanács tudomására hozni a dolgot, és az ekkorra független, az Árnybrókerrel együttműködve ténykedő alakulatnak megbízást ad egy batarián kolónia eltörlésére.

2 171 CE
Miután a Tanács megtagadta, hogy érdemi szinten közbelépjen az emberi terjeszkedéssel szemben, a batariánok bezárják a követségüket és visszahúzódnak a saját rendszereikbe, végül egy különálló, viszonylag ellenséges állammá lesznek.
XVI. Klement Pápa merénylet áldozata lesz, amit a Cerberus hajt végre egy mérgezett rózsafüzér segítéségével, a halál okaként az időskort és szívproblémákat állapítanak meg. Utóda, XIV Leó Pápa sokkal inkább szimpatizál a Cerberus eszméivel, mint az elődje.

2 172 CE
„Eliza”, a Gagarin állomáson, lesz az első tudattal rendelkező MI, amit a Rendszerek Szövetsége hoz létre.
Az ICARUS egyetlen megbízást sem kap közvetlen a Tanácstól. Az Árnybróker és Saren közti paktum szerint történik a legtöbb megbízás. Itt veszi kezdetét a történetünk...
avatar
Admin


http://mefrpg.hungarianforum.com https://discord.gg/uD9DcVM

Vissza az elejére Go down

Ismertető Empty Az ICARUS kronológiája

Témanyitás  Admin on Vas. Ápr. 16 2017, 03:53

Az ICARUS egység pályafutását a közös kor 2047. évében kezdte (2047 CE), felépítéséről és működéséről részletesebben a Csoportosulások és szervezetek részben találtok információt!

Idővonal

2 047 CE
Megalakul a Fellegvári Tanács turián nagykövetének irányítása alá tartozó titkos, vagy vészhelyzeti feladatokra specializálódott egység a turián hadsereg legfelsőbb vezetése által, és kezdetben csak turiánok voltak a tagjai. Az alakulat számtalan fedett missziót hajtott végre a Turián Hierarchia nem hivatalos szolgálatában.

2067 CE
Néhány balul elsült misszió során az egység kilétének nyilvánosságra kerülése vészesen valószínűvé vált, így a palaveni kormány a Tanács együttműködését kérte, hogy a turián felségterületen kívül végrehajtott ténykedésüket elfedjék.
A csillagközi diplomáciai botrányt elkerülendő a Tanács házon belül tartotta az incidenst, a palaveni nagykövet pedig beleegyezett, hogy az egység a Fellegvár hatáskörébe kerüljön. A korábban PSOS-re keresztelt (Palaven Secret Operating Squad) egység új nevet is kapott. A Tanács zászlaja alatt így született meg az Intergalactic Covert & Advanced Recon Unit Shadow-section, továbbiakban ICARUS elnevezésű egység. Jelenlétükkel a tagok száma, és faja is jelentősen megváltozott. 2097-re már egy batarián is tagja volt az ICARUS-nak, és ez később csak tovább bővült.

2 167 CE
Az első ember az ICARUS szolgálatába áll, de alig pár hónappal ezután a Tanács kénytelen likvidálni, mert a férfi majdnem felfedte az alakulatot. A testet sosem találják meg, ahogyan ez bevett eljárás az alakulatnál.

2 168 CE
A Tanács feloszlatja az ICARUS-t, ami az egység minden tagjának semlegesítésével jár. Közel hetvennyolcat sikerrel ki is iktatnak, azonban négyen felszívódnak a terminus rendszerben, ahová még a Fellegvár keze is nehezen ér el. Egy évvel később a Tanács halottnak nyilvánítja őket. További forrás nincs a kilétükről.

2 170 CE
Saren Arterius Fantom tudomására jut az ICARUS egység létezése. Felfedezése teljesen a véletlen műve. A valamivel több, mint húsz éve szolgáló Fantom azonban nem kívánja a Tanács tudomására hozni a dolgot, és az ekkorra független, az Árnybrókerrel együttműködve ténykedő alakulatnak megbízást ad egy batarián kolónia eltörlésére.

2 172 CE
Az ICARUS egyetlen megbízást sem kap közvetlen a Tanácstól. Az Árnybróker és Saren közti paktum szerint történik a legtöbb megbízás. Itt veszi kezdetét a történetünk...
avatar
Admin


http://mefrpg.hungarianforum.com https://discord.gg/uD9DcVM

Vissza az elejére Go down

Ismertető Empty Re: Ismertető

Témanyitás  Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.