Szabályzat

Go down

Szabályzat Empty Szabályzat

Témanyitás  Admin on Szomb. Ápr. 15 2017, 21:23

A fórum használatának feltételei

A fórum felhasználója (továbbiakban: felhasználó) a fórumra való regisztrációval és/vagy hozzászólás írásával elfogadja annak használati feltételeit, valamint a jogi és adatvédelmi nyilatkozat rá vonatkozó részeit. A felhasználási feltételek, valamint a jogi és adatvédelmi nyilatkozat nem ismerése nem mentesít annak betartása alól!
A felhasználó a továbbiakban visszamenőlegesen is elfogadja a fórum szabályzatát, így a későbbi módosítások is érvényesek lesznek rá. Ez azért szükséges, hogy a felhasználó ne használhasson ki olyan kiskapukat, amiket a jelenlegi fórum szabályzat nem fed le. A fórum adminisztrátorai (továbbiakban: adminisztrátorok) minden más utólagos módosítást csak a módosítás utáni időszakra érvényesít, ám a szándékos kihasználása ezen kiskapuknak feljogosítja az adminisztrátorokat az ügyben való cselekvésre.

Jogi és adatvédelmi nyilatkozat

A felhasználó a fórumra való regisztrációkor, hozzászólás írásakor személyes adatokat oszthat meg, mint például kora, neme, valamint a különböző elérhetőségek. A fórum adminisztrátorai, moderátorai (továbbiakban: staff) kijelentik, hogy nem élnek vissza ezen adatokkal, azonban egy esetleges hackertámadás esetén felelősséget nem vállalnak értük. Ennek ellenére igyekeznek minél nagyobb biztonsággal kezelni ezen adatokat.

Az elküldött hozzászólásokért a felhasználó felel, a fórum adminisztrátorai és moderátorai nem vállalnak felelősséget. Ugyanakkor a hozzászólások, kiváltképp a Játéktér nevezetű fórumra küldött hozzászólások (továbbiakban: reagok) elküldésekor a felhasználó a további szerkesztés, módosítás, valamint az esetleges törlés jogával ruházza fel a staff tagjait.

A fórum használatához szükséges adatokat (ilyen adat például az IP-cím, és más, a fórum által a gépen tárolt – személyiségi jogokat nem sértő –, azonosításra szolgáló állományok) a staff felhasználhatja nem kívánatos felhasználók távol tartására.
A felhasználó elfogadja továbbá, hogy amennyiben az azonosítást nehezíti vagy gátolja (például, de nem kizárólagosan hamis IP-cím használatával), úgy nem jogosult a fórum használatára, és elfogadja, hogy a staff bármikor törölheti, adott esetben tilthatja a felhasználót a fórumról.

A játékban való részvétel feltételei

A fórum regisztrációjakor a felhasználó elfogadja, hogy amennyiben 2 héten belül nem hoz létre karaktert, és nem is jelzi semmilyen módon a staffnak annak készültét, úgy a staff, valamint a fórum mesélő csoportjába tartozó személyek (továbbiakban: mesélők) jogosultak törölni a felhasználó regisztrációját.

További, a játékra vonatkozó feltételek
Amennyiben a felhasználó (továbbiakban: játékos) a Játéktér nevezetű fórumon (továbbiakban: játéktér) kívül a staff által túlságosan sértőnek, trágárnak vélt hozzászólást talál, úgy azt eltávolíthatja. Ilyenkor a felhasználónak köteles figyelmeztetést küldeni, amennyiben valamely tényező folytán ez nem történik meg, úgy a felhasználó jogosult érdeklődni ez iránt.

A játékos több regisztrációt, ezáltal több karaktert is igénybe vehet, ám ezeket csakis előzetes bejelentéssel, valamint indoklással van lehetősége megtenni. Amennyiben a felhasználó a staff tudta nélkül birtokol több regisztrációt, és/vagy ezt arra használja, hogy megtévesszen más felhasználókat, úgy a staff felelősségre vonhatja a felhasználót, és eltávolíthatja, kitilthatja őt a fórumról.

A játéktéren belüli további szabályozásokra a fórumszabályzat további részeiben térünk ki.

A szabályzat és felhasználási feltételek nem ismerése nem mentesít annak betartása alól!
avatar
Admin


http://mefrpg.hungarianforum.com https://discord.gg/uD9DcVM

Vissza az elejére Go down

Szabályzat Empty Engedélyezett tartalmak

Témanyitás  Admin on Szomb. Ápr. 15 2017, 21:54

Trágár beszéd

A játéktéren kívül lehetőleg kerüljük a személyeskedést és a cél nélküli szitkozódást, azonban nincsenek tiltott szavak vagy kifejezések a fórumon.
Azonban a karaktered szituációjától, és a karakteredtől is függ, mit ad ki magából, így a játéktéren belül ezek a korlátok nem érvényesek!

Erotikus tartalmak

Ezen tartalmakat szorítsuk a játéktéren belülre, azonban ne lépjük át az öncélúság határát! A történések ne csak az aktusról szóljanak, valamint ne legyenek túlrészletezve, ne tartsanak tovább 4-6 hozzászólásnál tovább.

Szépen fogalmazva tehát, aki mindenképp írott pornóra vágyik, annak ajánlok egy erre szakosodott „real-shit real-life” FRPG-t. Mi nem erről szólunk!
avatar
Admin


http://mefrpg.hungarianforum.com https://discord.gg/uD9DcVM

Vissza az elejére Go down

Szabályzat Empty Reakciók és mesélőik

Témanyitás  Admin on Szomb. Ápr. 15 2017, 22:32

A játékos a játéktéren való cselekvésekor, a felmeséléstől kezdve a többi játékos és a mesélő hatása alatt áll. Ezeknek a játékos nem mondhat ellent, nem irányíthatja társait, és nem hagyhatja figyelmen kívül a mesélőiket. Amennyiben a játékos a mesélő miatt igazságtalanul vagy irreálisan kerül hátrányos vagy előnyös helyzetbe, úgy azt a játékos köteles a staff felé jelezni.

A reakciók, más néven „reagok” írása közben nincsenek nagy megkötések, azonban van pár formaiság, amit be kell tartanod.


  • Olvashatóság: A magyar helyesírás szabályainak megfelelően, felesleges nagybetűktől és olvasást nehezítő elemektől (színezéstől, méretezéstől) mentesen írj!
  • Helyszínek megjelölése: Amikor a karaktered egy reagban elhagy egy helyszínt, akkor a hozzászólás alján mindenképpen tüntesd fel, hogy a karaktered további reagjait melyik témában találják meg. Az előzményekre ugyanez vonatkozik, a témába való íráskor a hozzászólás előtt jelezd az előzményt. Fontos, hogy ezek a kiegészítőelemek a reagodban linkeljenek a téma azon oldalára, ahol a reagod van vagy lesz!
  • Figyelmeztetés: A fórum adminisztrátorai és moderátorai vörös színnel emelik ki a legfontosabb információkat, így ezt a színhasználatot kerüld!
  • Mesélői: A fórum designja hasonlóan kirívóvá teszi a cián színt, így ez a szín jelöli a mesélői hozzászólásokat, a játéktéren ezt a színt se használjátok!

Ezen felül gyekezz magad tartani a stílusodhoz. Egy kis támpont ehhez:


  • Nézőpont: Lehetőleg ne váltogass az első személyű, illetve harmadik személyű nézőpontok között. Döntsd el, hogy naplószerűen, vagy kívülállóként szeretnéd leírni a karaktereddel történteket.
  • Egyidejűség: Amennyire lehetséges, próbáld meg magad vagy a múlt vagy a jelen időhöz tartani, ezek között se váltogass, csak ha nem tudod másképp megfogalmazni.
  • A gondolat- és hullámos kötőjelek használata: A kimondott szavakat és gondolatokat el kell elválasztani. Ez leginkább azért szükséges, hogy egyértelmű legyen. Amennyiben a gondolatjeleket a leírások közben is használod, úgy valamilyen módon (pl. színezéssel) is emeld ki a kimondott szavakat.
  • Idézőjel, dőlt betűs kiemelés, egyéb: Idézőjeleket csak tényleges idézeteknél használj. Csak abban az esetben használj idézőjelet, ha a karaktered maga idéz egy általa ismert szöveget, vagy hív ironikusan valamit úgy, ahogy.
avatar
Admin


http://mefrpg.hungarianforum.com https://discord.gg/uD9DcVM

Vissza az elejére Go down

Szabályzat Empty Re: Szabályzat

Témanyitás  Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.