Ismar Határvidék - Ceres

Go down

Ismar Határvidék - Ceres Empty Ismar Határvidék - Ceres

Témanyitás  Scarecrow on Szer. Feb. 03 2016, 01:52

Ismar Határvidék - Ceres Jhsi3610

A galaxis szélén fekvő rendszer, Terminushoz való közelsége miatt kivalló hely lehetne kisebb nagyobb bűnszervezetek rejtekhelyeinek, hiszen relatíve közel esik a tanács uralta felségűrhöz. Ám mégsem túlkapós ahhoz, hogy a nagyobb szerveződések erőt és pénzt áldozzanak rá.
A bolygó maga egy instabil pályán kering a rendszer magja körül miután egy négyezer éve üstökös csapódott a felszínébe, ezzel letérítve addigi pályájáról. A Ceres felszínén a mai napig látható egy több mint száz kilométer átmérőjű kráter, illetve a többi kisebb aszteroidák becsapódásának nyoma.  Az üstökös becsapódását követően a megmaradt kisebb nagyobb törmelékeket a bolygó forgása és a vele együtt lévő vonzásának következtében egy aszteroida öv keletkezett a bolygó körül. Szalárián tudósok szerint elképzelhető, hogy a Ceres egy évezred leforgása alatt a jelenlegi pályáján ütközhet a rendszer magjával. Következményképen csak találgatni tudnak, de a legvalószínűbb egy hirtelen kialakult szuper nova lehet.
Az üstökös előtti időkről lehetetlen meghatározni, hogy a bolygó élhető volt-e, de jelenleg a légkör teljes hiányában és az eltelt évezredeknek köszönhetően a bolygó felszíni hőmérséklete mínusz 42 fok. Borotvaéles sziklakanyonok és a bolygó közeli aszteroida mezejéből bevonzódott törmelék gyakori becsapódásai miatt a felszínien való tartózkodás életveszélyes.
Scarecrow
Scarecrow


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.